Ramp Beiroet komt bovenop al zo veel ellende

PAX voor Vrede

Met ontzetting en verdriet volgt PAX de gebeurtenissen in Beiroet. We hebben direct contact met onze vrienden en partners in de stad. Onze gedachten gaan uit naar hen, en iedereen in Libanon die getroffen wordt door deze afschuwelijke ramp.

Gisteren aan einde van de middag werd Beiroet opgeschrikt door een enorme explosie die door de hele stad, en ver daarbuiten, werd gevoeld. De ravage en chaos zijn enorm en ziekenhuizen, voor een deel ook direct getroffen, worden overrompeld door het aantal gewonden.

Opgestapelde ellende

Deze ramp vindt plaats op een moment dat Libanon wordt geconfronteerd met een diepe politieke, economische en corona-crisis. Overal in Libanon is honger, de inflatie is enorm, de middenklasse verdampt en de toch al armen verhongeren. Vluchtelingen en migranten worden het hardst getroffen en de COVID-crisis maakt de zaken alleen maar erger. Dit alles komt bovenop de reeds bestaande wijdverbreide corruptie en de steeds kleiner wordende ruimte voor activisten. Lees ook onze recente blog over de situatie in Libanon en wat PAX daar doet.

Dit bericht is afkomstig van de website van Pax Nederland:

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/ramp-beiroet-komt-bovenop-al-zo-veel-ellende

Ramp Beiroet komt bovenop al zo veel ellende

PAX voor Vrede

Mensen in nood

Sint Jacobsstraat 12 3511 BS Utrecht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV