Provincie Limburg en Kansfonds lanceren Robin Jung Fonds voor een Krachtig en Vitaal Limburg

Kansfonds

Vanaf 18 september 2020 kunnen (kleinschalige) burgerinitiatieven een bijdrage aanvragen van maximaal € 10.000,- bij het ‘Robin Jung Fonds voor een Krachtig en Vitaal Limburg’. Kansfonds en de provincie Limburg werken hierin nauw samen om projecten mogelijk te maken die de situatie van kwetsbare Limburgers verbeteren.

Vanuit het ‘Robin Jung Fonds voor een Krachtig en Vitaal Limburg’ willen Kansfonds en de Provincie Limburg (kleinschalige) burgerinitiatieven steunen die kwetsbare Limburgers helpen om hun situatie te verbeteren. De focus ligt op mensen die in armoede leven, eenzaam zijn, in onveiligheid leven, een taalachterstand hebben, laaggeletterd of digibeet zijn, en op de integratie van nieuwe Limburgers.

De inzet van en in vitale gemeenschappen is een belangrijk uitgangspunt. Daarom steunt het fonds initiatieven gericht op zingeving, sociaal maatschappelijk participeren, dagelijks functioneren en kwaliteit van leven van kwetsbare groepen.

Op weg naar een vitale Limburgse samenleving

Het ‘Robin Jung Fonds voor een Krachtig en Vitaal Limburg’ is ondergebracht als Fonds op Naam bij Kansfonds, waarmee het een krachtig en effectief instrument vormt op weg naar een vitale Limburgse samenleving. Tot en met 2023 stelt de Provincie Limburg € 300.000,- beschikbaar voor dit nieuwe fonds. Maatschappelijke organisaties kunnen een bijdrage aanvragen van maximaal € 10.000,- bij het fonds.

“Wij zijn dankbaar dat we samen met de Provincie Limburg de kansen voor de meest kwetsbare groepen in Limburg kunnen verbeteren. Nog vóór de officiële lancering vandaag hebben we al 2 bijzondere burgerinitiatieven vanuit het Robin Jung Fonds kunnen financieren. Met elkaar blijven we ons inzetten voor de kwetsbaarsten in de samenleving” aldus Henriëtte Hulsebosch (directeur Kansfonds).

Het fonds is vernoemd naar een op jonge leeftijd overleden Limburgse die op geheel eigen wijze een stempel heeft gedrukt op de wereld om haar heen. Gedeputeerde Robert Housmans (Sociale Agenda, Zorg en Veiligheid): “We willen ook laten zien dat iedereen in Limburg meetelt, meedoet en van betekenis kan zijn voor anderen. De meervoudig gehandicapte Robin Jung deed dat met haar onbevangenheid en had daarmee grote impact op het leven van haar ouders en broers.”

Aanvragers kunnen voor meer informatie en de beoordelingscriteria terecht op deze pagina.

Kansfonds en de Provincie Limburg kijken uit naar een vruchtbare samenwerking! Lees hier het nieuwsbericht van Provincie Limburg over de samenwerking.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Kansfonds:

https://www.kansfonds.nl/nieuws/2020/09/18/provincie-limburg-en-kansfonds-lanceren-robin-jung-fonds-voor-een-krachtig-en-vitaal-limburg/

Provincie Limburg en Kansfonds lanceren Robin Jung Fonds voor een Krachtig en Vitaal Limburg

Kansfonds

Maatschappij

’s-Gravelandseweg 80, Hilversum

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV