Project ‘Back to the Future’ viert de dag van de Europese Unie met fotoserie

Terre des Hommes

Met ons “Back to the Future” programma vieren we de dag van de Europese Unie door middel van een reeks foto’s van kinderen die studeren onder het Back to the Future II-project, uitgevoerd in verschillende regio’s in Libanon.

Al sinds juni 2019 helpt het project kwetsbare meisjes en jongens met toegang tot basisonderwijs en -bescherming. Tijdens de corona periode zijn de kinderen ondersteund door hun verzorgers en hebben ze thuis op afstand verder kunnen leren.

Back to the Future wordt gefinancierd door de Europese Unie in Libanon, via het EU Regional Trust Fund als reactie op de Syrische crisis, het EU Madad Fund, en in samenwerking uitgevoerd door AVSI Middle East, Terre des Hommes Italië in Libanon en War Child Holland in Libanon. 

Back to the Future

Najah, Mira, and Souad -  Akkar Area, North Lebanon

21.700 vluchtkinderen en lokale kwetsbare kinderen kregen onderwijsondersteuning Honderdduizenden vluchtkinderen uit Syrië wachten in Libanon tot het vrede wordt en ze weer terug kunnen naar hun huis. De meesten hebben een enorme leerachterstand en kunnen niet naar school. Ze zijn extra kwetsbaar voor uitbuiting, zoals kinderhandel en kinderarbeid. Het project ‘Back to the Future’ beantwoordt aan de onderwijsbehoeften van deze kinderen om de bouwers van een betere toekomst voor Syrië en de regio te worden

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/project-back-to-the-future-viert-de-dag-van-de-europese-unie-met-fotoserie

Project ‘Back to the Future’ viert de dag van de Europese Unie met fotoserie

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV