Prinses Beatrix opent het Jaar van de Molenaar

Vereniging De Hollandsche Molen

Prinses Beatrix heeft op 15 januari het Jaar van de Molenaar officieel geopend. Dit deed zij, vanwege de coronasituatie in aangepaste vorm, in molen Het Jonge Schaap op de Zaanse Schans in Zaandam. Daar onthulde zij samen met Erik Kopp, de voorzitter van Het Gilde van Vrijwillige Molenaars het beeldmerk van het Jaar van de Molenaar.

Hiermee gaf zij het startschot voor een jaar met veel aandacht voor het ambacht van molenaar. In 2022 viert Het Gilde van Vrijwillige Molenaars het 50-jarig jubileum. Gedurende het hele jaar worden er verspreid over het hele land allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd. Het hoogtepunt is de recordpoging op 9 april om zo veel mogelijk molens tegelijk te laten draaien.

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars leidt mensen op die monumentale wind- en watermolens willen laten draaien of malen. Momenteel zijn er zo’n 1600 molenaars actief om de ongeveer 1200 molens die Nederland rijk is te laten draaien of malen. De molenaars leveren zo een belangrijke bijdrage aan het behoud van de molens in Nederland.   

Foto: Ramon Kroes

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de Hollandsche Molen:

https://www.molens.nl/prinses-beatrix-opent-het-jaar-van-de-molenaar/

Prinses Beatrix opent het Jaar van de Molenaar

Vereniging De Hollandsche Molen

Cultuur

Vereniging De Hollandsche Molen, Zeeburgerdijk, Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV