Overstromingen en corona houden Jemen in z’n greep

En hoe helpt ZOA dan?

Watertoevoer herstellen
Een van de grootste problemen na een ramp als deze is de beperkte toegang tot schoon drinkwater. Veel pijpleidingen zijn kapot of beschadigd. ZOA werkt samen met lokale dagloners om deze problemen weer te herstellen en ervoor te zorgen dat mensen in elk geval weer toegang hebben tot water.

Straten leegruimen
Doordat het water veel puin heeft verplaatst zijn veel straten volledig geblokkeerd door puin en modder. Op deze manier kunnen mensen zich niet verplaatsen maar ook water en voedseltransporten kunnen niet bij de mensen komen die dit het meest nodig hebben. Daarom zet ZOA zich samen met de lokale bevolking in om de straten zo snel mogelijk leeg te krijgen.

Mensen helpen met eerste noodproducten
Veel mensen zijn tijdens de overstromingen bijvoorbeeld beddengoed of keukengerei verloren – een van de weinige bezittingen die ze nog hadden, of hadden gekregen. ZOA wil ervoor zorgen dat mensen waardig kunnen wonen en gezinnen voorzien van de producten die ze het hardst nodig hebben.

Naast deze hulp gaat ZOA door met de huidige projecten en bereid zich voor op een mogelijke ramp die corona heet. Als het virus zich in de stad en gebieden daaromheen zal verspreiden, zijn de gevolgen niet te overzien.

In alle ZOA-landen werken onze noodhulpteams hard om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  Help je mee? Voor €38,50 help je bijvoorbeeld al zes gezinnen met een hygiënepakket voor een maand!  

Overstromingen en corona houden Jemen in z’n greep

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV