Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Overlijden erelid Henk van der Pols

Op 16 april jl. is Humanitas erelid Henk van der Pols overleden. Nog altijd dankbaar voor zijn inzet denken wij met groot respect terug aan Henk als een geliefd en scherpzinnig man. Hij was één van de pijlers van onze vereniging.

Vereniging Humanitas is opgericht op 31 mei 1945 en Henk is lid geworden in 1950. Hij is altijd belangrijk geweest voor de vereniging en in het bijzonder voor afdeling Rotterdam, waar hij meerdere termijnen voorzitter van het afdelingsbestuur was. Henk was een man van de (weder)opbouw. Hij bracht de verschillende geledingen van deze vereniging bij elkaar.

In 2008 heeft de algemene ledenvergadering van Humanitas (AVA) met een langdurige en staande ovatie afscheid genomen van Henk. Hij was inmiddels ruim in de 80 maar zijn imago was er nog steeds een van een harde werker. Altijd present tijdens vergaderingen, energiek, onvermoeibaar, zeer betrokken en met een constructieve en nuchtere inbreng vanuit zijn grote bestuurlijke ervaring. Met een groot hart voor de humanistische waarden.

Zijn laatste acht actieve jaren in de vereniging heeft hij gevuld met het lidmaatschap van het hoofdbestuur (2000-2008). Daarnaast was Henk voorzitter van het Akropolisberaad. In dit beraad zijn verschillende Humanitas stichtingen en verenigingen verenigd, zoals Stichting Humanitas Rotterdam en Humanitas DMH. Henk van der Pols is door de AVA benoemd tot lid van verdienste en lid voor het leven van Humanitas.

Henk van der Pols is 96 jaar geworden.

Niet alleen voor Humanitas was Henk belangrijk ook als politicus en vakbondsman heeft hij een zeer aanzienlijke staat van dienst.

Lees verder:
AD – Oud-wethouder Henk van der Pols op 96-jarige leeftijd overleden 

VHV – Een leven lang een gelukkige arbeider

Overlijden erelid Henk van der Pols

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV