Overheid Wit-Rusland heft aidsbestrijdingsorganisatie gedwongen op

Aidsfonds – Soa Aids Nederland

De situatie in Belarus raakt ook de aidsbestrijding. Medewerkers van één van onze partners hebben het land moeten ontvluchten nadat hun organisatie door de autoriteiten werd opgeheven en het kantoor werd binnengevallen.  2 september 2021

Mensenrechten staan in Belarus (Wit-Rusland) zwaar onder druk. Sinds de protesten tegen het bewind van president Loekasjenko in 2020 zijn duizenden mensen opgepakt en gemarteld omdat hun mening niet strookt met die van de regering. 

Inval

Ook heeft de overheid tientallen maatschappelijke organisaties gesloten, waaronder nu ook één van onze partners. Hun kantoor werd binnengevallen door de autoriteiten en apparatuur werd in beslag genomen.  

Projecten

De partner coördineerde de samenwerking tussen regionale aidsbestrijdingsorganisaties in het hele land en kon zo projecten rond hiv-preventie en -zorg nationaal uitvoeren. Met steun van ons Oost-Europa-noodfonds werd ook gewerkt aan hiv-zorg voor transgender personen die nergens anders terecht konden. 

Dit bericht is afkomstig van de website van het SOA - Aidsfonds:

https://aidsfonds.nl/nieuws/overheid-belarus-heft-aidsbestrijdingsorganisatie-gedwongen-op/

Overheid Wit-Rusland heft aidsbestrijdingsorganisatie gedwongen op

Aidsfonds – Soa Aids Nederland

Gezondheid en Handicaps
Logo Aidsfonds

Keizersgracht 392, 1016 GB Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV