Overheid kent subsidie toe tegen seksuele uitbuiting minderjarigen

Terre des Hommes

Het Ministerie van Buitenlandse zaken gaat met 5 miljoen euro bijdragen aan een programma voor het tegengaan van seksuele uitbuiting in 12 landen in Azië en Latijns-Amerika. Het bedrag gaat naar vijf organisaties, waaronder Terre des Hommes.

Programma voor een jaar

‘Building Back Better in times of Covid-19, fighting Sexual Exploitation on the rise’ zoals de volledige titel luidt, richt zich op de gevolgen van de corona crisis voor kwetsbare kinderen. Specifiek gaat het om het tegengaan van (online) seksuele uitbuiting van minderjarigen. Het Programma heeft een looptijd van een jaar. 

Terre des Hommes gaat binnen het programma in de landen Thailand, de Filippijnen, Nepal en Bangladesh aan de slag. Bovendien richten we ons ook op beleidsbeïnvloeding in Brussel richting de Europese Commissie. 

Bangladesh

In Bangladesh geven we onder meer juridisch advies en andere dienstverlening aan slachtoffers en hun familie: mediation, therapie en opvang. We werken ook aan ‘child empowerment’ van kinderen en jongeren, zodat zij voor zichzelf kunnen opkomen en het probleem van seksuele uitbuiting en misbruik bij de lokale autoriteiten en bestuurders, maar ook in hun eigen gemeenschap kunnen aankaarten en maatregelen kunnen eisen.

Thailand

In Thailand geven we voorlichting en gebruiken we  social media om jongeren te bereiken met berichtgeving over seksueel grensoverschrijdend gedrag. We zijn ook betrokken bij verbetering van kindvriendelijk gedrag en -protocols van politie en justitiemedewerkers. 

Building Back Better wordt uitgevoerd door Free a Girl, ICCO (part of Cordaid), Plan International Nederland, Defence for Children-Ecpat en Terre des Hommes

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/overheid-kent-subsidie-toe-tegen-seksuele-uitbuiting-minderjarigen

Overheid kent subsidie toe tegen seksuele uitbuiting minderjarigen

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV