Overhandiging Wereld van Aandacht aan VNG en VWS

Het vergeten kind

De Wereld van Aandacht is een toekomstperspectief, dat wij hebben opgesteld als inspiratie voor de transformatie van de Jeugdhulp. Door verbeeldingskracht te combineren met trends, ontwikkelingen, literatuuronderzoek, ideeën en adviezen van (ervarings)deskundigen, kennisinstituten en baanbrekers, hebben wij een nieuwe wereld gecreëerd, die wij onze jeugdigen en hun omgeving gunnen. Een betere wereld waarin elk kind in Nederland zich gehoord en gezien voelt, op een veilige plek woont en zich positief kan ontwikkelen, zodat het zijn/haar eigen plek vindt in de maatschappij.

De Wereld van Aandacht is een hulpmiddel om voorbij de grenzen van vandaag te kijken, voorbij de korte termijn en de institutionele belangen.

De Wereld van Aandacht bestaat uit in 2 delen:

Deel 1, ‘De wereld van het hier en nu’, beschrijft hoe de wereld van de jeug(hulp) er nu uitziet.

Deel 2, ‘De wereld van het daar en dan’, beschrijft een nieuwe wereld. Het doel van deze wereld is uitzoomen en het vertellen van een nieuw verhaal. Hoe kan jeugdhulp eruit zien als wij datgene doen wat echt helpend is voor kinderen en gezinnen? Pas als je weet waar je naartoe wil, is het mogelijk om concrete stappen te zetten in die richting.

De Wereld van Aandacht is afgelopen dinsdag 30 november overhandigd aan Leonard Geluk, Algemeen directeur van de VNG, en aan Marieke Pondman, plaatsvervangend directeur bij de directie Jeugd van VWS. Leonard Geluk heeft hier het volgende over gezegd: “Wij onderschrijven dit inhoudelijke appèl. De VNG staat ook voor een betere wereld voor jeugdigen. De Wereld van Aandacht biedt een concreet toekomstperspectief op de jeugdhulp vanuit de inhoud. De lessen hieruit willen wij betrekken bij de totstandkoming van de Hervormingsagenda.”

Dit bericht is afkomstig van de website van Het Vergeten Kind:

https://www.hetvergetenkind.nl/actueel/178/overhandiging-wereld-van-aandacht-aan-vng-en-vws

Overhandiging Wereld van Aandacht aan VNG en VWS

Het vergeten kind

Kinderen en kansen

Stichting Het Vergeten Kind, Joseph Haydnlaan, Utrecht, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV