Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Oproep SOMO: Laat arbeidsrechtenactivist Myo Myo Aye uit Myanmar onmiddelijk vrij

SOMO

De Schone Kleren Kampagne, een wereldwijde netwerk waarvan SOMO deel van uitmaakt, roept de junta in Myanmar op om arbeidsrechtenactiviste Myo Myo Aye, die op 15 april 2021 in Yangoon werd gearresteerd, onmiddellijk vrij te laten. De directrice van de Myanmarese vakbondsorganisatie STUM werd gisteren met geweld door het leger uit haar kantoor gehaald en met vier auto’s naar een politiebureau gebracht. Daar wordt ze ondervraagd en vastgehouden.

Myo Myo Aye zette zich de afgelopen jaren onophoudelijk in voor de rechten van werknemers, de vrijheid van vereniging en de vrijheid van meningsuiting in het land. Haar arrestatie is de zoveelste aanval op mensenrechtenverdedigers en de democratische beweging in Myanmar.

Naar verluidt, wordt ze binnenkort worden overgebracht naar de Insein-gevangenis in Rangoon. Tijdens de arrestatie hebben de militairen de telefoons van het personeel in het kantoor in beslag genomen.

Sinds het leger op 1 februari de macht in Myanmar heeft overgenomen, zijn de huiszoekingen en invallen bij democratische leiders en rechtenactivisten aan de orde van de de dag. Donderdag escaleerde dat in een golf van arrestaties. Veel vakbondsleiders zijn op de vlucht geslagen of houden zich schuil om zichzelf en hun gezinnen te beschermen.

De Schone Kleren Campagne roept op tot de onmiddellijke vrijlating van Myo Myo en de vrijlating van anderen die onwettig zijn gearresteerd. Wij veroordelen de militaire staatsgreep en roepen op tot herstel van de democratie en de rechtsstaat.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van SOMO:

https://www.somo.nl/nl/laat-arbeidsrechtenactivist-myo-myo-aye-uit-myanmar-onmiddelijk-vrij/

Oproep SOMO: Laat arbeidsrechtenactivist Myo Myo Aye uit Myanmar onmiddelijk vrij

SOMO

Maatschappij

Sarphatistraat 30, Amsterdam, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV