Onderzoek: Publieke leven beperkt voor mensen met een lichamelijk beperking

CP Nederland

Mensen met een lichamelijke beperking participeren minder in het publieke leven, dan mensen zonder lichamelijke beperking. Sinds het VN-verdrag Handicap in 2016 van kracht werd, kwam er meer aandacht voor toegankelijkheid en werden ervaringsdeskundigen vaker betrokken. Maar we leven nog niet in een samenleving waaraan iedereen ‘op voet van gelijkheid’ kan deelnemen.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SGP) heeft een rapport uitgebracht over de studie Lang niet toegankelijk. Ervaringen van Nederlanders met een lichamelijke beperking als spiegel van de samenleving. Met deze studie, op basis van interviews en data-analyses, verkent het SCP de toegankelijkheid van het publieke leven voor mensen met een lichamelijke beperking. Welke barrières komen zij tegen, bijvoorbeeld in de openbare ruimte, winkels, cafés, theaters, verenigingen en op het internet? En hoe werken deze door in het gelijkwaardig kunnen participeren? We kijken niet alleen naar de praktische obstakels die mensen tegenkomen, maar ook naar de sociale kanten van toegankelijkheid en het belang van eigen hulpbronnen.

Lees het hele rapport
Lees het nieuwsbericht over de studieresultaten

Dit artikel is afkomstig van de website van CP Nederland:

https://cpnederland.nl/publieke-leven-beperkt-voor-mensen-met-een-lichamelijk-beperking/

Onderzoek: Publieke leven beperkt voor mensen met een lichamelijk beperking

CP Nederland

Gezondheid en Handicaps

Randhoeve 221, 3995 GA Houten, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV