Onbeperkt losgaan: STRAF_WERK Festival (SWF) op weg naar toegankelijkheid

HandicapNL


Keihard uit je plaat gaan op een festival. Dat is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Er valt nog veel winst te behalen omtrent toegankelijkheid voor mensen met een handicap voor het festivallandschap anno 2021. Dancefestival SWF brengt daar samen met HandicapNL verandering in. De twee verwelkomen op 14 augustus mensen met een lichamelijke beperking op SWF in Havenpark Amsterdam.

Onbegaanbaar terrein


Ruim 400.000 jongeren leven in Nederland met een handicap, waarvan een groot deel net zo hard zou willen mee feesten. Dit jaar zet de organisatie van SWF de eerste stap richting betere toegankelijkheid voor deze mensen. Ze wil bezoekers met een handicap zich prettiger laten voelen op het festivalterrein. Vaak missen de benodigde praktische- en zorgvoorzieningen voor iemand met een handicap. Beeld je alleen al in dat de bar op stahoogte gemaakt is en dus niet geschikt voor iemand in een rolstoel, dat het toilet ontoegankelijk is en de paden vaak onbegaanbaar zijn. Hoog tijd voor verandering: iedereen moet onbeperkt los kunnen gaan.

Samenwerking HandicapNL

Om het festival volledig inclusief te maken voor mensen met een beperking, is SWF een driejarige samenwerking aangegaan met HandicapNL. Samen maken zij zich hard om mensen met een beperking een onvergetelijke dag te bieden op het festival. Ondanks dat het festival al is uitverkocht, heeft de organisatie een aantal tickets apart gehouden voor dit project waarvoor mensen met een beperking zich kunnen aanmelden. Op SWF 2021 zal de samenwerking officieel van start gaan waarna er samen met deze bezoekers zal worden gekeken hoe het festival zich verder kan ontwikkelen op dit gebied. Het uiteindelijke doel is om alle evenementen van STRAF_WERK volledig toegankelijk te maken, ongeacht wat voor beperking iemand heeft.

SWF 2021 bezoeken met een beperking

Mensen met een beperking die naar SWF 2021 willen komen kunnen zich vanaf 8 juni aanmelden via de social media kanalen of de website van beide partijen. Om te kunnen voorzien in de zorgbehoeftes van deze bezoekers zal er vooraf eerst een screening plaatsvinden zodat bezoekers het festival optimaal kunnen beleven. Voor deze eerste editie is er nog beperkt plek, maar dit zal gedurende de samenwerking steeds verder worden uitgebreid.
 
Volg STRAF_WERK op Facebook, Instagram (@straf_werk) en houd de website www.strafwerk.org in de gaten voor de inschrijving. HandicapNL is vindbaar op Facebook en Instagram (@handicap_nl) en op www.handicap.nl.

Foto: Kirsten van Santen

Onbeperkt losgaan: STRAF_WERK Festival (SWF) op weg naar toegankelijkheid

HandicapNL

Gezondheid en Handicaps

HandicapNL, Singelpark, Odijk, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV