Olivier B. Bommel en Tom Poes op kinderpostzegels 2021

Stichting Kinderpostzegels Nederland

Olivier B. Bommel en Tom Poes vieren tachtigste jubileum op de kinderpostzegels van 2021.

Al bijna honderd jaar zet Stichting Kinderpostzegels zich in voor kwetsbare kinderen. Met Nederlands bekendste striphelden Olivier B. Bommel en Tom Poes op de zegel bieden we kinderen in Nederland steun bieden na een moeilijke periode. De coronacrisis heeft ingrijpend effect gehad op de levens van alle anderhalf miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Meldingen over huiselijk geweld namen toe, meer kinderen kregen te maken met armoede. Thuisonderwijs bleek niet voor iedereen haalbaar en hulpvragen gingen vaker dan ooit over mentale problemen. Met het thema ‘Geef meer kracht’ vragen we tijdens de 73ste editie van de Kinderpostzegelactie aandacht voor deze problematiek.  

Geef meer kracht

De coronacrisis heeft ingrijpend effect gehad op de levens van alle anderhalf miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Uit verschillende onderzoeken blijkt een toename van huiselijk geweld, armoede en mentale problemen. Kinderen zijn hard geraakt door de coronamaatregelen. De langetermijngevolgen door het abrupt wegvallen van school en sociale contacten worden zichtbaar. Met het thema ‘Geef meer kracht’ helpen we kinderen in Nederland om beter uit deze crisis te komen. Daarom wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan projecten die kinderen helpen meer veerkracht te ontwikkelen.

Olivier B. Bommel en Tom Poes op kinderpostzegel

Nederlands bekendste striphelden Olivier B. Bommel en Tom Poes sieren dit jaar op de zegel van Stichting Kinderpostzegels. In 1941 verscheen het eerste van de 177 verhalen die zijn bedacht door Marten Toonder (1912-2005). Samen met zijn vriend Olivier B. Bommel beleeft Tom Poes talloze avonturen. Hij stond bijna 60 jaar lang vrijwel dagelijks in de Nederlandse kranten en vanaf 1955 waren de avonturen van Tom Poes en Olivier B. Bommel ook in het vrolijke weekblad Donald Duck te volgen.

Pascal de Smit, directeur Stichting Kinderpostzegels: “Net als met kinderpostzegels zijn miljoenen kinderen opgegroeid met de avonturen van heer Olivier B. Bommel en Tom Poes. We zijn dan ook blij en trots dat de striphelden dit jaar op de kinderpostzegels te zien zijn en samen met ons hun tachtigjarig jubileum vieren. Hun verhalen zijn na al die tijd nog steeds springlevend en verbonden met actuele thema’s.” 

Actieweek volledig coronaproof

Van woensdag 29 september t/m woensdag 6 oktober gaat de 73ste editie van de Kinderpostzegelactie weer van start en kunnen basisschoolleerlingen uit de bovenbouw verschillende producten – waaronder kinderpostzegels – verkopen. Dit jaar zijn de iconische postzegels met Olivier B. Bommel en Tom Poes (vijf stuks) te koop in combinatie met kaarten óf los, per twee velletjes. Net als vorig jaar is de actieweek volledig coronaproof. De producten van de Kinderpostzegelactie kunnen zowel digitaal via een persoonlijke videoboodschap als op gepaste afstand van anderhalve meter van deur tot deur verkocht worden.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Kinderpostzegels:

https://www.kinderpostzegels.nl/nieuwsbericht/olivier-b-bommel-en-tom-poes-op-kinderpostzegels-2021

Olivier B. Bommel en Tom Poes op kinderpostzegels 2021

Stichting Kinderpostzegels Nederland

Kinderen en kansen

Stichting Kinderpostzegels Nederland, Schipholweg, Leiden, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV