Nieuwe campagne Greenpeace: Maak Toekomst

Greenpeace Nederland

“In 2021 maken we toekomst. Met lef. Met liefde. Met iedereen.”

Dystopische beelden van smeltende ijsschotsen, de Amazone die in brand staat en duizend-en-één adviezen hoe jij als consument een beetje invloed op het klimaat kan hebben. Je zou er haast moedeloos van worden. Terwijl klimaatactivisme belangrijker is dan ooit; want de klimaatcrisis brengt ons in gevaar. Jong en oud. Zwart en wit. Links en rechts. Het is een ramp die ons allemaal aangaat, en wij zijn de laatste generatie die er iets aan kan doen. Daarom roept Greenpeace & Friends op: Maak Toekomst.

Make friends. Make trouble. Make future.

De ernst van de klimaat- en biodiversiteitscrisis is haast tot in iedere huiskamer, bij elke multinational en bij elke serieuze politieke partij doorgedrongen. Niemand kan meer om de harde werkelijkheid heen. Greenpeace gelooft dat een groene, duurzame wereld haalbaar is. En dat we samen tot duurzame systeemverandering kunnen komen. 

Andy Palmen, directeur (a.i) van Greenpeace Nederland: 

“We willen anderen inspireren om ook in actie te komen voor het klimaat. We hebben ongelooflijke haast en daarom klimaatactivisme nodig in elke school, in elk bedrijf en in elke sportkantine. Greenpeace wil mensen inspireren zelf in actie te komen, op hun eigen manier. Daar is lef voor nodig en wij willen dat aanmoedigen. De afzender van de campagne is dan ook niet voor niets Greenpeace & Friends. ‘Friends’ van Greenpeace zijn mensen die lef durven te tonen, die de urgentie van klimaatactie onderstrepen en die het groeiende gevoel van moedeloosheid vertalen naar een optimistische beweging.” 

Maaktoekomst.nl 

Greenpeace Nederland kiest dit keer voor massamedia (tv commercial, radio, outdoor en online). Maximale impact en bereik zijn op dit moment belangrijker dan ooit. Daarbij vormt Maaktoekomst.nl het platform waarbinnen het hele jaar ‘feel good trouble’ acties worden georganiseerd. Zo roept Greenpeace in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op om in actie te komen en politiek groen te maken. Bijvoorbeeld door mee te doen met een sms-actie waarbij mensen kunnen kiezen uit drie liedjes gekoppeld aan een klimaat-oproep, die worden doorgebeld naar de politieke partijen. Greenpeace wil op deze manier tegen alle partijleiders zeggen: zet klimaat niet langer in de wacht. Maak een eerlijk en groen regeerakkoord. Ook wordt op 14 maart door het hele land het Klimaatalarm geluid en worden er acties rondom de formatie voorbereid. 

Nieuwe campagne Greenpeace: Maak Toekomst

Greenpeace Nederland

Natuur, Milieu en Dieren

NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV