Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nederland geeft nieuwe noodhulp aan Syrië

Drie miljoen burgers leven door oplaaiend geweld in Idlib en Aleppo onder constante dreiging van geweld.

CARE Nederland, Stichting Vluchteling en World Vision gaan binnen het samenwerkingsverband van de Dutch Relief Aliance (DRA) noodhulp bieden in de regio’s Idlib en Aleppo in het noordwesten van Syrië. Drie miljoen burgers, waaronder één miljoen kinderen, worden geconfronteerd met steeds verder oplaaiend geweld en gewapende conflicten en hebben dringend behoefte aan bescherming. Er is een nijpend tekort aan eerste levensbehoeften zoals voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt via de DRA per direct een extra budget van drie miljoen euro beschikbaar voor noodhulp in Syrië.

De enorme toestroom van ontheemden uit andere delen van Syrië die sinds het begin van de oorlog in 2015 gaande is, heeft de omvang van de bevolking in Idlib verdubbeld. De inwoners kunnen inmiddels nergens meer naar toe vluchten. Door de recent geïntensiveerde gevechten zijn huizen, ziekenhuizen, scholen en markten verwoest.

CARE Nederland, Stichting Vluchteling en World Vision gaan onder meer werken aan hygiëne, sanitatie en gezondheidzorg en bieden bescherming. Met name meisjes en vrouwen zijn extra kwetsbaar voor uitbuiting en sexueel geweld. De organisaties brengen elk hun eigen specifieke expertise in en vullen elkaar aan waar nodig. Er wordt nauw samengewerkt met lokale organisaties. CARE Nederland coördineert de werkzaamheden. Naar verwachting zulen er ruim 100.000 mensen geholpen worden binnen een periode van maximaal 6 maanden.

Nederland geeft nieuwe noodhulp aan Syrië

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV