Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Natuurgebied Groene Waaier ontvangt wisselkunstwerk

Natuurmonumenten

Natuurorganisaties rond Haaksbergen werken samen in de Groene Waaier. Water Natuurlijk Vechtstromen is erg blij met deze samenwerking en overhandigde het bestuur van de Groene Waaier een wisselkunstwerk.

De Groene Waaier

De Groene Waaier is een samenwerking van de drie belangrijkste organisaties op natuurgebied in Haaksbergen. Natuurmonumenten heeft twee gebieden rond Haaksbergen, het Buurserzand en het Witte Veen. Samen met het Haaksbergerveen van Staatsbosbeheer en het Lankheet vormen deze gebieden een waaier rond Haaksbergen.

Betrokken

Het Lankheet, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Een community die tot doel heeft om initiatieven van organisaties, verenigingen en betrokken burgers met elkaar te verbinden waarbij de waarden natuur en landschap in en om Haaksbergen centraal staan.

Aandacht voor duurzaam natuur- en waterbeheer

Water Natuurlijk deelt eens per twee jaar op 1 maart in het kader van Nationale Complimentendag een compliment uit aan een persoon of organisatie. Hiermee wil Water Natuurlijk Vechtstromen aandacht en waardering schenken aan een onderscheidend burgerinitiatief op het gebied van duurzaam natuur- en waterbeheer.

De Groene Waaier ontving dit compliment van Ellen Pot namens de fractie van Water Natuurlijk Vechtstromen voor de samenwerking tussen de natuurorganisaties. De samenwerking is een grote stimulans voor natuur en landschap binnen de gemeente Haaksbergen. Ook educatie, kunst, bedrijven,  landschapsherstel, verbindingszones en verkeersmaatregelen krijgen binnen deze samenwerking ruim aandacht in woorden en daden.

Wisselkunstwerk

Water Natuurlijk laat dit compliment vergezeld gaan van een oorkonde en een wisselkunstwerk: een prachtig keramiek beeld dat de natuur en kwetsbaarheid van de natuur in en om ons water symboliseert. Zoekend, elegant en kritisch verkent de libel onze wateren zoals ook Water Natuurlijk dat doet en wil blijven doen. 

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/witte-veen/nieuws/groene-waaier-ontvangt-wisselkunstwerk

Natuurgebied Groene Waaier ontvangt wisselkunstwerk

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren

Stationsplein 1, 3818 LE Amersfoort

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV