Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Myanmar klaagt Aung San Suu Kyi aan vanwege bezit walkietalkies 

Amnesty International

In Myanmar is Aung San Suu Kyi beschuldigd van het overtreden van import- en exportwetten wegens het bezit van walkietalkies.

‘Als deze beschuldigingen worden bevestigd, lijkt het erop dat het leger wanhopig op zoek is naar een voorwendsel om op heksenjacht te gaan en iedereen die zich tegen het leger keert te intimideren,’ zegt Emerlynne Gil van Amnesty International. ‘Dit soort verzonnen beschuldigingen tegen Aung San Suu Kyi en tientallen anderen die sinds de staatsgreep vastzitten, moeten worden ingetrokken en zij moeten onmiddellijk worden vrijgelaten.’

Staatsgreep militairen

Op 1 februari 2021 nam het leger in Myanmar  de macht over. Aanleiding voor de staatsgreep was de overweldigende overwinning van Aung San Suu Kyi’s regeringspartij de Nationale Liga voor Democratie bij de verkiezingen in november 2020. Hierdoor hielden de militairen nog maar weinig zetels over in het parlement.

Amnesty’s oproep

‘Eerdere militaire staatsgrepen leidden in Myanmar tot grootschalig geweld en buitengerechtelijke executies door veiligheidstroepen. Amnesty International dringt er bij de strijdkrachten op aan terughoudendheid te betrachten, zich te houden aan de internationale mensenrechten en het humanitair recht en ervoor te zorgen dat de politie zo spoedig mogelijk de rechtshandhavingstaken hervat,’ zegt Ming Yu Hah van Amnesty International.

Dit artikel is afkomstig van de website van Amnesty International:

https://www.amnesty.nl/actueel/myanmar-klaagt-aung-san-suu-kyi-aan-vanwege-bezit-walkietalkies

Myanmar klaagt Aung San Suu Kyi aan vanwege bezit walkietalkies 

Amnesty International

Mensenrechten

Amnesty International Nederland, Keizersgracht, Amsterdam, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV