Mooier leven met de Pret-App

De geur van popcorn als je binnenkomt, achterover leunen in een heerlijke stoel en het licht dat langzaam uitgaat… Veel mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen helaas niet altijd naar een theater of bioscoop. Hier zijn meerdere redenen voor. In een gesprek gaf Mark zaken aan als: graag korte stukjes theater om te luisteren, te lachen en te genieten, graag prikkelarm en stukjes die ik kan begrijpen.

Pictogrammen

De opzet van de app is eenvoudig. De app maakt gebruik van pictogrammen en heeft grote contrastrijke knoppen. Hierdoor kunnen ook mensen die ongeletterd zijn, visueel beperkt zijn of een slechte motoriek hebben de Pret-App bedienen. Ook de content van de app is passend: korte vrolijke toneelstukjes, liedjes en verhaaltjes met een interactief element.

De Pret-App zit vol beleving en aangepaste theaterstukken. Kiezen, klikken en genieten, voor iedereen toegankelijk. Beleef de avonturen van Boen de poes, van Kees de lijster en luister naar prachtige liedjes. Kortom voor iedereen is er wel iets leuks te zien en te horen. De app is ook uit te breiden met nieuwe content.

Voor iedereen

De Pret-App wordt kosteloos, ongelimiteerd en merkloos ter beschikking gesteld via de App Store en Play Store. Niet alleen ten behoeve van cliënten, zorgbegeleiders en verwanten van ’s Heeren Loo, maar voor iedereen in Nederland. Om zoveel mogelijk mensen gebruik te kunnen laten maken van deze innovatieve toepassing.

De Pret-App is mede mogelijk gemaakt met steun van Stichting CLB Foundation en Stichting SPZ.

Mooier leven met de Pret-App

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV