Met ruim 75.000 handtekeningen en mega dolfijn op de stoep bij Tweede Kamer

World Animal Protection Nederland

Met de drie meter lange dolfijn en de petitie vragen we aandacht voor het ellendige leven van dolfijnen in gevangenschap. Zij leven in tanks die 200.000 keer kleiner zijn dan hun natuurlijke habitat, zwemmen de hele dag eindeloos rondjes en hebben last van het chloor en herrie tijdens shows. De actie is onderdeel van de campagne “Over de datum: Dolfijnencircus Harderwijk”. De bijbehorende petitie voor een fokverbod is al meer dan 75.000 keer ondertekend en wordt maandag om 13.00 uur aangeboden aan de aanwezige Tweede Kamerleden. Het fokverbod moet een einde maken aan dolfijnenvermaak.

Fokverbod

Een definitief einde maken aan dolfinaria en hun shows, begint met een fokverbod. Steeds meer landen hebben dit al in hun wetgeving opgenomen, of zijn bezig met de ontwikkeling daarvan, waaronder Frankrijk. Wilde zoogdieren in circussen zijn al sinds 2015 verboden, maar dit geldt niet voor dolfijnen in dolfinaria. Dirk-Jan Verdonk van World Animal Protection: ‘Het fokken veroordeelt elke nieuw geboren dolfijn tot een leven in gevangenschap. Dolfijnen houden voor ons vermaak, is niet meer van deze tijd. Nederland zou haast moeten maken om zich bij deze landen aan te sluiten.”

Virtual Reality

Langslopend publiek en Kamerleden krijgen bij de dolfijn voor het Kamergebouw informatie over de keerzijde van het houden van dolfijnen in gevangenschap, en kunnen met een virtual reality-ervaring zwemmen tussen wilde dolfijnen. Dirk-Jan Verdonk: “Hiermee laten we zien dat educatie over dolfijnen ook op een diervriendelijke manier kan.”

Nederlandse bedrijven zoals Corendon en de ANWB keerden zich al eerder af van dolfinaria, en stopten met het aanbieden van dolfijnenattracties. Ook reiskoepel ANVR raadt dolfijnenattracties af.

Dit bericht is afkomstig van de website van World Animal Protection:

https://www.worldanimalprotection.nl/node/41146

Met ruim 75.000 handtekeningen en mega dolfijn op de stoep bij Tweede Kamer

World Animal Protection Nederland

Natuur, Milieu en Dieren

Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV