Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mensenrechten: ook voor slachtoffers van Moria

PAX voor Vrede

Nederland moet een eerlijk aandeel nemen in het opnemen van de slachtoffers van de brand in kamp Moria. Een breed maatschappelijk collectief, waaronder PAX, doet vandaag deze oproep aan de regeringscoalitie in de Volkskrant, het AD en Trouw. PAX steunt deze oproep, want: wegkijken is geen optie.

Iedereen heeft het kunnen zien: de vreselijke beelden van de branden in het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse Lesbos, en de chaos sindsdien. Deze ramp is een wake-up call. Een gevolg van falend beleid, nationaal en Europees.

Wij kunnen en mogen niet langer wegkijken. Nederland heeft een lange staat van dienst als voorvechter van mensenrechten, met bijzondere aandacht voor vrouwen- en kinderrechten. Maar deze status schept verplichtingen. Wij zijn beschaamd door de zogenaamde ‘Moria-deal’ van de regeringscoalitie. Alle 13.000 mensen van Moria vallen onder de universele mensenrechten van recht op leven en menselijke waardigheid.

Van de 13.000 kwetsbare mensen in Moria wil Nederland er maar 100 opnemen. Die gaan dan nog af van het aantal dat Nederland toch al zou opnemen. Resultaat: nul extra!

WIJ, ONDERTEKENAARS VAN DEZE OPROEP, ROEPEN DE POLITIEK OP OM NU TE HANDELEN.

  • NU moet Nederland zijn eerlijke aandeel nemen in het opnemen van een deel van de slachtoffers van Moria.
  • NU moet Nederland samen met de overige EU-lidstaten humanitaire hulp geven, die verder gaat dan het bouwen van een tentenkamp dat de functie vervult van een detentiecentrum.
  • NU moet Nederland actief bijdragen aan een solide Europees migratiepact om te voorkomen dat dit soort rampen zich in de toekomst blijft voordoen. De ondertekenaars vertegenwoordigen brede lagen van de Nederlandse samenleving. Nederland kan, wil en moet meer doen.

WIJ REKENEN OP U! #WEGKIJKENISGEENOPTIE

Kijk voor de volledige lijst ondertekenaars op: fnv.nl/moria. Steun betuigen? Gebruik #wegkijkenisgeenoptie

Dit bericht is afkomstig van de website van Pax Nederland:

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/mensenrechten-ook-voor-slachtoffers-van-moria

Mensenrechten: ook voor slachtoffers van Moria

PAX voor Vrede

Mensen in nood

Sint Jacobsstraat 12 3511 BS Utrecht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV