Meer dan 900.000 Syriërs op de vlucht voor oplaaiend geweld

Stichting Vluchteling maakt zich ernstig zorgen over het oplaaiende geweld in het noordwesten van Syrië. Inwoners slaan massaal op de vlucht of zitten vast tussen de gevechten. Meer dan 900.000 inwoners van de provincies Idlib en Aleppo zijn sinds begin december op de vlucht geslagen. Stichting Vluchteling komt nu in actie in de regio Idlib.

Sinds het begin van het conflict in 2011 zijn al meer dan 6,1 miljoen mensen op de vlucht geslagen in eigen land. Daarnaast zijn ruim 5 miljoen mensen naar het buitenland gevlucht, de meesten naar een land in de regio. Op dit moment zijn 13 miljoen Syriërs (65% van de bevolking) afhankelijk van hulp.

Oplaaiend geweld in Idlib en Aleppo

In het noordwesten van Syrië probeert het Syrische regeringsleger met steun van Rusland de provincie Idlib te heroveren op de rebellen. In het gebied zitten naast rebellengroepen ook tal van mensen die de jarenlange strijd in de rest van het land zijn ontvlucht. Bij elkaar zitten volgens de VN zo’n 3 miljoen mensen vast in Idlib, waar steden en dorpen zwaar worden bestookt. Turkije vreest dat opnieuw veel vluchtelingen naar Turkije komen, terwijl het land al meer dan 3,5 miljoen Syriërs opvangt.

Stichting Vluchteling helpt

Met een bijdrage van ruim 550.000 euro vanuit de Dutch relief Alliance zal Stichting Vluchteling 30.896 ontheemden in de regio Idlib van hulp voorzien. Het gaat hier om medische zorg, ziekenhuisopnames en noodkraamzorg en het uitdelen van cashtransfers, waarmee ontheemden zelf hulp kunnen inkopen. Stichting Vluchteling is al sinds 2012 actief in Syrië.

Meer dan 900.000 inwoners zijn op de vlucht. Zij hebben dringend hulp nodig. Stichting Vluchteling helpt, maar we kunnen dit niet alleen. We hebben jouw hulp nodig.

 

Meer dan 900.000 Syriërs op de vlucht voor oplaaiend geweld

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV