Medische hulppost Dokters van de Wereld in nieuw kamp op Lesbos

Na de brand in vluchtelingenkamp Moria begin september werken onze Griekse collega’s onverminderd hard door om de vluchtelingen bij te staan. De eerste dagen na de brand in kamp Moria werden de hulpverleners die al op Lesbos verbleven ingezet. Binnen enkele dagen kregen zij versterking van vrijwillige artsen en ander personeel van Dokters van de Wereld uit andere delen van Griekenland. Tot dusver hebben zij 5000 beschermkits tegen Covid-19 uitgedeeld en 80 mensen met ernstige medische klachten behandeld.

Inmiddels hebben ruim 9000 vluchtelingen een onderkomen gevonden in een nieuw, tijdelijk vluchtelingenkamp op het eiland. In dat kamp is ruimte voor 11.000 mensen. De Griekse overheid wil de capaciteit uitbreiden tot 12.000 inwoners. DvdW Griekenland heeft een medische hulppost ingericht in het kamp en per 1 oktober krijgen we er nog een grote tent bij. Onze hulpverleners screenen bewoners op symptomen van Covid-19, verlenen medische hulp en leggen huisbezoeken af aan bewoners in het kamp. Het merendeel van de bevolking bestaat uit gezinnen met jonge kinderen en ongeveer 200 ouderen en kwetsbare mensen met meerdere aandoeningen.

De leefomstandigheden in het nieuwe kamp zijn verre van ideaal. Er is nog enorm veel werk te doen.

Dit artikel is afkomstig van de website van Dokters van de Wereld:

Medische hulppost Dokters van de Wereld in nieuw kamp op Lesbos

Medische hulppost Dokters van de Wereld in nieuw kamp op Lesbos

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV