Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Medische evacuatie op zee van bemanningslid chemicaliën tanker

KNRM

Donderdagochtend is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een medische evacuatie. Samen met ambulancepersoneel heeft de reddingboot bemanning de persoon van het schip naar de haven van breskens gebracht waarna de persoon vervoerd is naar het ziekenhuis.

Donderdagochtend voelt een bemanningslid op een chemicaliëntanker zich niet lekker en er wordt via de Nederlandse kustwacht contact opgenomen met de radio medische dienst van de KNRM. Na overleg met de dokter wordt er besloten dat de persoon naar een ziekenhuis moet worden overgebracht. Het schip is op dat moment ter hoogte van Terneuzen dus wordt de reddingboot bemanning van reddingstation Breskens gealarmeerd evenals een ambulance.

Als de ambulance in Breskens is gearriveerd wordt het ambulance personeel aan boord van de reddingboot geholpen en koers richting het schip gezet. Ter plaatse wordt het ambulance personeel evenals een opstapper van de reddingboot overgezet om de patiënt te behandelen en gereed te maken om met de reddingboot naar de wal gebracht te worden. Als de patiënt gereed is wordt de reddingboot opnieuw tegen het schip gezet om patiënten en personeel aan te nemen. Als iedereen op de reddingboot is wordt er koers richting de haven van breskens gezet, daar aangekomen wordt de patiënt met de ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Tijdstip alarm: 02:24 uur

Wind: Zuid-West 4 Bft.

Zicht: Goed (donker)

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de KNRM:

https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-breskens/medische-evacuatie-van-chemicalien-tanker

Medische evacuatie op zee van bemanningslid chemicaliën tanker

KNRM

Mensen in nood

KNRM Hoofdkantoor, Haringkade, IJmuiden, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV