Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Marc van den Tweel vertrekt bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten

Marc van den Tweel vertrekt als algemeen directeur bij Natuurmonumenten. Hij wordt algemeen directeur van NOC*NSF. Van den Tweel was sinds 2013 algemeen directeur van Natuurmonumenten.

Voorzitter Jeroen Dijsselbloem: “Marc laat Natuurmonumenten in topconditie achter na een indrukwekkende periode als algemeen directeur. Hij heeft de organisatie geïnspireerd en vernieuwd, steeds de blik naar buiten gehouden en heel veel kansen voor de natuur in Nederland zelf gecreëerd en gepakt.”

Tijdens zijn directeurschap vormde Van den Tweel Natuurmonumenten om van instituut naar burgerbeweging. Hij organiseerde streekconferenties en achterbanraadplegingen waarmee leden hun stem konden laten horen. Onder zijn vleugels kregen de Marker Wadden letterlijk vorm: een duizend hectare groot natuurgebied en vogelparadijs verrees in het Marker Meer.

Van den Tweel richtte zich verder op samenwerking in de landbouw. Met FrieslandCampina sloot hij een partnerschap waarmee hij de kloof tussen landbouw en natuur overbrugt en de organisaties nu samen werken aan een mooier Nederland.

Natuurmonumenten verwerd tot een huis voor iedereen met een groen hart. Sinds lange tijd stijgt het aantal leden weer: Natuurmonumenten telt nu 760.000 leden en donateurs en 205.000 kinderen van OERRR. Iedereen is welkom: Van den Tweel spande zich daarbij extra in voor het toegankelijk maken van de natuurgebieden voor mensen met een beperking.

Van den Tweel zal in de zomer van 2021 zijn taken als directeur Natuurmonumenten neerleggen om op 1 oktober als algemeen directeur bij het NOC*NSF aan de slag te gaan. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/marc-van-den-tweel-vertrekt-bij-natuurmonumenten

Marc van den Tweel vertrekt bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren

Stationsplein 1, 3818 LE Amersfoort

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV