Maatregelenpakket: van social distancing naar wildlife distancing

World Animal Protection Nederland

SPOTS en de Dierencoalitie (bestaande uit o.a. World Animal Protection, IFAW en stichting AAP) publiceerden deze week een maatregelenpakket om het risico op een volgende pandemie te verkleinen. De organisaties vinden het hoog tijd dat de politiek zich gaat bezighouden met een langetermijnvisie voor pandemieën als COVID-19. Met het pakket reiken ze politici en beleidsmakers de hand om gezamenlijk te werken aan de bewaking van de volksgezondheid.

De natuur- en dierenorganisaties hebben de handen ineengeslagen en een gezamenlijk preventieplan ontwikkeld. Hierin zijn 15 maatregelen opgenomen die het risico op een toekomstige pandemie aanzienlijk verkleinen. Want hoewel onlangs de aftrap werd gegeven van het landelijk vaccinatieprogramma, zijn de organisaties het erover eens dat de echte oorzaak van pandemieën als COVID-19 niet wordt aangepakt. Met deze maatregelen beogen de organisaties de steun van kandidaat-Kamerleden om dieren, biodiversiteit en de volksgezondheid beter te beschermen. 

Vanaf deze week wordt er elke dag één maatregel gepubliceerd. De organisaties vragen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen hiervoor aandacht bij kandidaat-Kamerleden. Het terugdringen van de handel in en exploitatie van wilde dieren, het waarborgen van dierenwelzijn en betere bescherming van de biodiversiteit zijn de meest effectieve manieren om de volksgezondheid in de toekomst te beschermen. Dit wordt volgens de organisaties één van de belangrijkste taken van een nieuwe regering.

Lees meer en bekijk de tot nu toe gepubliceerde maatregelen

Dit bericht is afkomstig van de website van World Animal Protection:

https://www.worldanimalprotection.nl/actueel/van-social-distancing-naar-wildlife-distancing

Maatregelenpakket: van social distancing naar wildlife distancing

World Animal Protection Nederland

Natuur, Milieu en Dieren

Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV