Maatregelen de Zonnebloem i.v.m. het coronavirus

Bij de Zonnebloem draait het om mensen met een lichamelijke beperking. We willen hen graag aangesloten houden bij de maatschappij door het bieden van sociale en recreatieve activiteiten. De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers tijdens activiteiten is voor ons echter topprioriteit. In het kader van COVID-19 (corona) volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Eerder heeft de Zonnebloem al een besluit genomen ten aanzien van activiteiten. Tijdens de persconferentie van 23 maart van Mark Rutte en het RIVM zijn de maatregelen aangescherpt voor heel Nederland en de Zonnebloem volgt die adviezen en scherpt haar beleid nu verder aan. 

De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers tijdens activiteiten zijn voor ons echter topprioriteit. Helaas staan de activiteiten op dit moment onder druk. De Zonnebloem volgt de officiële berichtgeving op de voet en neemt aan de hand daarvan besluiten waar nodig en geeft adviezen waar dat kan. We hebben daarom moeten besluiten om álle activiteiten tot en met zondag 1 juni te annuleren. Dit betreffen afdelingsvakanties, vakanties met het MPS en ook groepsactiviteiten waaronder vergaderingen. Wanneer het openbare leven weer op gang komt, zullen wij ook stapsgewijs actie ondernemen. Bij de Zonnebloem hebben we te maken met kwetsbare mensen, die bij vakanties en activiteiten ook nog eens dicht bij elkaar zijn. Dat maakt de kans op besmetting groter, vandaar deze forse maatregel. We roepen onze vrijwilligers op om creatief te zijn om toch contact met onze gasten te onderhouden, bijvoorbeeld door hen wat vaker te bellen voor een praatje of een kaartje te sturen.

Het nationaal bureau, ons kantoor in Breda, is tot en met 5 april gesloten. De medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis, en kunnen daar telefoontjes en mail beantwoorden, maar het kan zijn dat de Zonnebloem wat minder goed bereikbaar is. Onze excuses daarvoor en we vragen om begrip. 

Alle besluiten op een rij:

  • met ingang van 16 maart stoppen wij met de vaarvakanties met MPS de Zonnebloem om de gezondheid van onze gasten, vrijwilligers en bemanning te waarborgen. Dat doen we in ieder geval tot 1 juni. Alle gasten worden hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld en ontvangen in de loop van komende week een schriftelijke bevestiging;
  • ten aanzien van de afdelingsvakanties én afdelingsactiviteiten stoppen we tot 1 juni in heel Nederland met deze vakanties en activiteiten. Er wordt contact opgenomen met de betreffende afdelingen en de afdeling Vakanties & Evenementen zal ondersteuning bieden bij het annuleren van de reis.
  • in navolging van de kernboodschap van onze premier adviseren wij lokale afdelingen ten stelligste om in het kader van sociale distantie activiteiten voor onze deelnemers, maar ook vergaderingen van vrijwilligers af te zeggen. Dit betekent ook dat huisbezoek niet uitgevoerd kan worden. Wel zorgen we er zoveel mogelijk voor dat we in contact blijven met onze deelnemers, door bijvoorbeeld (dagelijks) telefonisch contact te houden;
  • het aanvragen voor de huur van de Zonnebloemauto blijft de komende periode mogelijk. De veiligheid en gezondheid van onze huurders en medewerkers van de verhuurlocaties staan echter wel voorop. Daarvoor geldt dat we de richtlijnen van het RIVM volgen en vertrouwen op het gezonde verstand van iedereen. We willen graag zorgvuldig omgaan met dit virus. Houd anderhalve meter afstand, was regelmatig je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Die algemene hygiënemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alhoewel het RIVM adviseert om sociale contacten tot een minimum te beperken, kan er dringende behoefte zijn aan vervoer met de Zonnebloemauto. Bijvoorbeeld voor een ziekenhuisbezoek of uitvaart. Er dient dan wel voor een eigen chauffeur gezorgd te worden. De inzet van een vrijwillige chauffeur is de komende periode helaas niet mogelijk. En we vragen elke huurder zorg te dragen voor een aantal extra hygiënemaatregelen. Neem een eigen ontsmettingsmiddel mee en zorg ervoor dat het stuur en eventuele andere delen van de auto die besmet kunnen worden voor en na elke huurperiode goed ontsmet worden. Zo houden we het met elkaar zo veilig mogelijk voor iedereen.

We begrijpen de impact van deze besluiten en hopen op begrip van alle betrokkenen. Het is ook in het belang van onze doelgroep dat dit virus zo snel mogelijk gestopt wordt en daarom zijn forse maatregelen noodzakelijk.

Maatregelen de Zonnebloem i.v.m. het coronavirus

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV