Luchtwachters de straat op met spandoeken

Vandaag laten Luchtwachters weer massaal van zich horen. In 8 steden hangen ze spandoeken op met slogans als: ‘MINDER AUTO’S, MEER BOMEN’, ‘GEZONDE LUCHT VOOR IEDEREEN’, en ‘GENOEG GEPRAAT, WE EISEN GEZONDE LUCHT OP STRAAT’. Hiermee roepen ze de overheid op om zo snel mogelijk de ernstige luchtvervuiling aan te pakken.

Teken de petitie voor recht op gezonde lucht

Overheid kan er nu echt niet meer omheen

Je ziet het niet, maar de lucht die we elke dag inademen in Nederland is op veel plekken heel ongezond. De spandoeken zijn gelukkig niet te missen, die zijn met een breedte van 3 meter juist heel goed te zien. Dus de lokale overheden kunnen er nu echt niet meer omheen. Door deze actie maken de Luchtwachters het probleem zichtbaarder. Letterlijk. En met pakkende slogans. Goed gedaan! 

In deze steden doen Luchtwachters mee met de actie:
• Amsterdam
• Arnhem
• Den Bosch
• Eefde
• Roermond
• Utrecht
• Zoetermeer
• Zwolle

Bekijk de foto’s

Luchtwachters eisen duurzaam vervoer

Dit is al de derde succesvolle actie van de Luchtwachters. Eerder onthulden ze speciale verkeersborden en verzamelden ze handtekeningen voor de petitie. Luchtwachters zijn mensen uit het hele land die opkomen voor het recht op gezonde lucht. En samen met Milieudefensie zetten ze zich in voor meer duurzaam vervoer dat beschikbaar is voor iedereen, zoals fietsen, wandelen en schoon ov. Want dat is de oplossing.

Rechtszaak voor gezonde lucht

Milieudefensie voert al jaren campagne voor betere luchtkwaliteit in Nederland. Want op veel plekken in Nederland is de lucht nog steeds veel te ongezond. Er zitten giftige stoffen in, zoals stikstofdioxide en fijnstof. Jaarlijks sterven daardoor minstens 12.000 mensen. En tienduizenden mensen worden chronisch ziek. Daarom is Milieudefensie naar de rechter gestapt. We verwachten dat de rechter begin 2019 een definitieve uitspraak doet.

Wil je meer weten?
Waar is de lucht ongezond?
Word ook Luchtwachter
Over onze rechtszaak voor gezonde lucht

Foto’s:

Luchtwachters de straat op met spandoeken

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV