Lopers Nacht van de Vluchteling halen ruim 1,1 miljoen euro op

Stichting Vluchteling

De 4.000 lopers van de Nacht van de Vluchteling hebben 1.140.070 euro opgehaald voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. De eerste deelnemer aan de wandeltocht van 40 kilometer kwam zondagochtend om 05.45 uur binnen op de finish in Den Haag.

Ze vertrokken om middernacht uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Tilburg en Nijmegen. De deelnemers, die zich lieten sponsoren, liepen om geld op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. Deelnemers konden zaterdag aan het begin van de avond in Utrecht, Nijmegen, Rotterdam en Amsterdam ook kiezen voor een route van 20 kilometer.

Minister Schreinemacher doet landelijke aftrap

Minister Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaf in Den Haag het startschot. Dat deed ze samen met directeur Tineke Ceelen. “De mensen die hier finishen na een lange tocht, laten zien dat zij hun ‘benen willen uitsteken’ om mensen op de vlucht te helpen. Dat ontroert mij en ik ben hen zeer dankbaar”, zegt Ceelen.

Bedrag kan nog oplopen

Het is de dertiende keer dat het evenement wordt gehouden. Vorig jaar werd ruim 950.000 euro opgehaald, maar het bedrag van dit jaar kan nog verder oplopen, omdat mensen nog steeds kunnen doneren. Het geld wordt gebruikt voor hulp aan vluchtelingen en ontheemden in conflictgebieden. Met dit bedrag kan Stichting Vluchteling aan vele tienduizenden mensen noodhulp geven.

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2022/6/lopers-nacht-van-de-vluchteling-halen-ruim-1-miljoen-euro-op

Lopers Nacht van de Vluchteling halen ruim 1,1 miljoen euro op

Stichting Vluchteling

Mensen in nood

Stichting Vluchteling, Laan van Nieuw Oost-Indië, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV