Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lokaal biologisch roggebrood rechtstreeks van het land

Natuurmonumenten

Korte voedselketens

Het Brummense roggebrood is een voorbeeld van een korte voedselketen. Korte voedselketens passen goed bij een duurzame samenleving. Boeren kunnen hun producten direct leveren aan bewoners en bedrijven in de regio. Dat is goed voor de economische en maatschappelijke positie van de boer ‘dichtbij’. De consument heeft met de aankoop van duurzaam geproduceerd lokaal of regionaal voedsel rechtstreeks invloed op het aantrekkelijker en gezonder worden van het landschap in de eigen omgeving.

Gedeputeerde Peter Drenth: “Direct van de boer naar het bord. Zo krijgt een boer een eerlijke prijs voor zijn product en weet de consument precies waar het brood vandaan komt. En dat draagt bij aan wat wij als provincie erg belangrijk vinden: een toekomstbestendige landbouw die economisch én ecologisch duurzaam is. Dit is hier een mooi voorbeeld van”. Wethouder Pouwel Inberg: “In Brummen geteeld, gebakken en verkocht”.

Roggebrood met aandacht voor natuur en landschap

Op verschillende kruidenrijke akkers in de omgeving van Brummen wordt rogge geteeld zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Deze rogge wordt verwerkt tot een uniek streekproduct: ambachtelijk roggebrood met aandacht voor biodiversiteit, natuur en landschap. Het roggebrood is in de streek onder andere verkrijgbaar bij Boerderijwinkel De Nieuwenburgt in Spankeren.

Lokale- en regionale samenwerking

Dit initiatief is tot stand gekomen door Bio Bakker Verbeek en Boerderij De Nieuwenburgt in samenwerking met Natuurmonumenten, Landschapsnetwerk Brummen en Gemeente Brummen.

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/lokaal-biologisch-roggebrood-rechtstreeks-van-het-land

Lokaal biologisch roggebrood rechtstreeks van het land

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren

Stationsplein 1, 3818 LE Amersfoort

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV