Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lockdown kamp Moria verlengd, onmenselijke situatie duurt voort

Artsen zonder grenzen

Ondanks het feit dat de lockdown voor iedereen in Griekenland is opgeheven, zitten de mensen in kamp Moria nog steeds opgesloten onder vreselijke omstandigheden. Waarom? Dat is onduidelijk. Er zijn nul mensen besmet met het coronavirus (COVID-19) en toch blijft de lockdown in het kamp van kracht. Zwangere vrouwen, getraumatiseerde kinderen en slachtoffers van martelingen zitten nog steeds vast in het kamp. Dit heeft een negatieve impact op hun gezondheid en geestelijk welzijn. De spanningen in het kamp lopen op. En er komt geen einde aan.

Artsen zonder Grenzen medewerker Faris Al-Jawad is op Moria en laat de situatie zien in kamp:

Oproep aan de Griekse overheid

Afgelopen zondag (19 juli) heeft de Griekse overheid de lockdown voor vluchtelingen in kampen zoals Moria verlengd tot 2 augustus. De beperkingen worden elke 2 weken verlengd en vergroten de spanningen in het kamp. COVID-19 mag niet worden gebruikt als een reden om migranten en vluchtelingen op te sluiten. Daarom roepen we de Griekse regering op om de lockdown nu te beëindigen en de meest kwetsbare mensen uit de kampen te verplaatsen naar veilige huisvesting.

Dit artikel is afkomstig van de website van Artsen zonder Grenzen:

https://www.artsenzondergrenzen.nl/nieuws/lockdown-kamp-moria-verlengd/

Lockdown kamp Moria verlengd, onmenselijke situatie duurt voort

Artsen zonder grenzen

Mensen in nood

Naritaweg 10, 1043 BX Amsterdam, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Artsen zonder grenzen
fondsen.org

Noma: een vergeten crisis

Noma moet erkend worden als een levensgevaarlijke ziekte. Onze teams voeren campagne om de kinderziekte toe te voegen aan de meest onderbelichte tropische ziektes. De

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV