Lobby in Indonesië zorgt voor halvering prijs hiv-pil

Aidsfonds – Soa Aids Nederland

Het vergt een lange adem, maar dan heb je ook wat. Drie jaar lang lobbyden wij er met onze Indonesische partners voor dat lokale farmaceutische bedrijven zelf hiv-medicatie mogen maken. Dat is nu gelukt.

Omdat er hierdoor geen dure medicijnen vanuit het buitenland meer geïmporteerd hoeven worden, is de prijs van een hiv-pil in het land met 48% gezakt. Een pot hiv-pillen kost nu 15 dollar in plaats van 28 dollar. Hierdoor kan de overheid veel meer hiv-pillen inkopen voor hetzelfde geld en kunnen maar liefst 45.482 extra mensen met hiv levensreddende medicijnen krijgen.

Groeiende epidemie

Naar schatting leven er 640.000 mensen met hiv in Indonesië. Slechts een kwart van hen krijgt medicijnen. Dat is het laagste aantal in heel Zuidoost-Azië. Het zorgt ervoor dat het aantal mensen dat aan aids overlijdt al jaren niet daalt en de epidemie snel kan blijven groeien. Elk jaar sterven in Indonesie zo’n 24.000 mensen aan de gevolgen van aids en lopen 28.000 mensen een hiv-infectie op.


Het behaalde succes kan een grote bijdrage leveren aan het tegengaan van de epidemie: hiv-medicatie zorgt er niet alleen voor dat je gezond oud kunt worden met hiv, maar ook dat je het virus niet kan doorgeven aan anderen. 

Dit bericht is afkomstig van de website van het SOA - Aidsfonds:

https://aidsfonds.nl/nieuws/lobby-in-indonesi%C3%AB-zorgt-voor-halvering-prijs-hiv-pil/

Lobby in Indonesië zorgt voor halvering prijs hiv-pil

Aidsfonds – Soa Aids Nederland

Gezondheid en Handicaps
Logo Aidsfonds

Keizersgracht 392, 1016 GB Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV