Lezen en Schrijven lanceert samen met Leescoalitie Springlezend campagne

Leesbevordering en goed leesonderwijs

Om van kinderen enthousiaste lezers te maken, zijn leesbevordering en goed leesonderwijs van heel belangrijk. Leraren leveren hier een onmisbare bijdrage aan. Recent onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK toont aan dat het grootste deel van de leraren zich daarvan bewust is. Zij zien leesbevordering als een belangrijk onderdeel van hun werk. Toch heeft maar iets meer dan de helft van de leraren in het basisonderwijs het gevoel voldoende tijd aan leesbevordering te kunnen besteden. In het voortgezet onderwijs is dat zelfs maar 34%. Verder geeft bijna 70% van de leraren in het basisonderwijs en 80% van de leraren in het voortgezet onderwijs aan extra middelen en ideeën voor leesbevordering enorm op prijs te stellen.

Springlezend en lezeninhetpo.nl

Om leraren te steunen, gaan vandaag twee nieuwe initiatieven van start. Naast de campagne Springlezend, zal in Utrecht de site lezeninhetpo.nl worden gelanceerd. Deze website biedt basisscholen alle informatie die nodig is om effectief leesonderwijs te realiseren. Het eerder genoemde onderzoek van GfK naar het leesgedrag en de leesmotivatie van professionals in onderwijs en kinderopvang wordt eveneens op 20 april gepubliceerd.

Achtergrond: Leesoffensief

Het gaat niet goed met lezen in Nederland. En dat terwijl een goede leesvaardigheid een basisbehoefte voor iedereen is. Er zijn forse investeringen en daadkracht nodig om iedereen in Nederland gelijke kansen te bieden. De Leescoalitie luidde in het najaar van 2020 daarom de noodklok, en deed een dringend beroep op de onderwijs- én cultuurpoot van OCW om gezamenlijk te komen tot een actief en inclusief leesbeleid, waarin leesmotivatie en -plezier een essentiële rol vervullen. De campagne Springlezend en de website lezeninhetpo.nl dragen hier op unieke wijze aan bij.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Stichting Lezen en Schrijven:

https://www.lezenenschrijven.nl/over-stichting-lezen-en-schrijven/actueel/lezen-en-schrijven-lanceert-samen-met-leescoalitie

Lezen en Schrijven lanceert samen met Leescoalitie Springlezend campagne

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV