KRO-NCRV biedt luisterend oor hulp met Corona Quarantaine Contact

KRO-NCRV lanceerde vrijdag 13 maart het Corona Quarantaine Contact. Een initiatief dat in het leven is geroepen om mensen in tijden van de coronacrisis telefonisch met elkaar in contact te brengen. Inmiddels hebben al ruim 3.200 mensen zich gemeld bij het Corona Quarantaine Contact. KRO-NCRV roept mensen op die behoefte hebben aan een praatje om zich aan te melden. Er zitten heel veel mensen klaar die graag iemand willen bellen om even te horen hoe het gaat en verhalen te delen. 

Via kro-ncrv.nl/corona brengt KRO-NCRV mensen telefonisch samen. Oude mensen, jonge mensen, mensen met en zonder beperking, mensen met veel sociale contacten en mensen die het met wat minder moeten doen. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen en dat is dat ze er voor elkaar willen zijn. 

Als Zonnebloem willen we mensen met een lichamelijke beperking onbezorgde momenten bezorgen door hen aangesloten te houden bij de samenleving. Door het coronavirus zijn helaas alle Zonnebloemactiviteiten afgelast tot 1 juni. De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers zijn voor ons topprioriteit. Gelukkig blijken veel vrijwilligers erg inventief om toch in contact te blijven met onze deelnemers die extra kwetsbaar zijn in deze bizarre tijd. Tips voor alternatieven voor het bezoekwerk stromen binnen en zijn na te lezen op onze pagina zonnebloem.nl/thuis.

Vanuit onze nauwe banden met KRO-NCRV kregen wij het verzoek een oproep te doen aan onze deelnemers. Via kro-ncrv.nl/corona brengt KRO-NCRV mensen telefonisch samen. Oude mensen, jonge mensen, mensen met en zonder beperking, mensen met veel sociale contacten en mensen die het met wat minder moeten doen. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen en dat is dat ze er voor elkaar willen zijn.

Algemeen Directeur KRO-NCRV Peter Kuipers is trots op dit initiatief: “De reacties die we binnenkrijgen van mensen die al verschillende telefoontjes hebben gehad dankzij het Corona Quarantaine Contact zijn hartverwarmend. Het is zo mooi om te zien dat zoveel mensen aangeven graag iets voor een ander te willen doen. Ik hoop dat nog meer mensen zich aanmelden om gebeld te worden, zodat de verbinding in de samenleving juist nu overeind blijft.” 

Samen met de Hulplijn van het Rode Kruis hoopt KRO-NCRV nog meer mensen te bereiken die graag even gebeld willen worden. Ook kunnen mensen via het Rode Kruis extra advies of hulp krijgen omdat zij in quarantaine of thuisisolatie zitten. Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen bellen met de Rode Kruis Hulplijn op 070-4455 888. Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.

KRO-NCRV biedt luisterend oor hulp met Corona Quarantaine Contact

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV