Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

KNRM Stellendam brengt Blauwe Haai terug naar zee

KNRM

De KNRM redt mens en dier die in de problemen komen op zee.

Op zaterdag 12 december 2020 om 20:31 uur kreeg de bemanning van de reddingboot Antoinette wel een heel bijzondere opdracht, het transport verzorgen van een in Ouddorp aangespoelde blauwe haai naar diep water.

Een unicum. De KNRM is veel vaker betrokken bij een reddingactie van grotere zeezoogdieren, rond de kust voor het eiland Goeree Overflakkee in het uiterste puntje van Zuid Holland is de zee zo schoon, dat het wemelt van de zeehonden en bruinvissen, maar een blauwe haai zien wij niet vaak of liever gezegd zagen wij nog nooit eerder.

Zaterdagavond werd de haai door medewerkers uit Blijdorp aan boord gebracht van de Antoinette in de buitenhaven van Stellendam en in verband met de Coronacrisis is met een minimale bemanning met grote snelheid koers naar zee gezet. Korte tijd daarna kon de haai weer zijn vrijheid worden teruggegeven, hopelijk terug naar warmer water!

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de KNRM:

https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-stellendam/knrm-stellendam-brengt-blauwe-haai-terug-naar-zee

KNRM Stellendam brengt Blauwe Haai terug naar zee

KNRM

Mensen in nood

KNRM Hoofdkantoor, Haringkade, IJmuiden, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV