Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

KNRM Scheveningen bezorgt kerstbroden bij schepen

KNRM

Zaterdagmiddag tijdens één van de laatste oefenmomenten in 2020 heeft de Scheveningse reddingboot Kitty Roosmale Nepveu kerstbroden en -wensen bezorgd op schepen die voor de Scheveningse kust tijdens de kerstdagen voor anker liggen. Uiteraard werden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

De zeelieden die aan boord van de ankerliggers verblijven, is het niet gegeven om Kerst in familiekring te vieren. Normaal liggen ze enkele dagen, soms weken voor de Nederlandse kust te wachten op een nieuwe lading of  bestemming. Door het coronavirus liggen de schepen er nu echter een stuk langer en de bemanning mag niet van boord af. Dat betekent dat de bemanning veel langer dan gedacht vast zit op hun schip en dat de zeelieden zich op grote afstand zorgen maken over de veiligheid en gezondheid van familie thuis. Daar komt de onzekerheid over wanneer zij zelf weer naar huis kunnen bij. Dan is de kerstviering zonder dierbaren extra wrang.

Nu de vrijwilligers van de KNRM hun wekelijkse oefenmomenten weer kunnen oppakken, is besloten om één van de laatste oefeningen van dit jaar in te vullen met het bezorgen van kerstbroden en -wensen. De kerstwensen waren afkomstig van kinderen van de Scheveningse basisscholen De Vuurtoren en De Oranjeschool. Toen beide scholen hoorden van de KNRM-
actie werd spontaan besloten om de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 werkstukjes te laten maken.

De kerstbroden, die zijn gesponsord door “de Haarlemse Bakker”, werden samen met de kerstwensen aan boord van de schepen enthousiast ontvangen. De KNRM-vrijwilligers werden hartelijk bedankt voor deze onverwachte spontane actie. De schepen waar de Kitty de kerstbroden heeft afgeleverd zijn De Eagle Kuching, Delta Sailor, Deltagas, Flagship Willow, Seaturbot, Estralla, Amazone en de Peter.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de KNRM:

https://www.knrm.nl/nieuws/knrm-reddingstation-scheveningen/knrm-scheveningen-bezorgt-kerstbroden

KNRM Scheveningen bezorgt kerstbroden bij schepen

KNRM

Mensen in nood

KNRM Hoofdkantoor, Haringkade, IJmuiden, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV