Kinderen in Beiroet krijgen traumahulp

Terre des Hommes

Omdat ook veel gezinnen naar andere wijken, hotels, opvangplekken en nabijgelegen plaatsen zijn getrokken, doen we nu ook daar onderzoek naar de leefsituatie en mentale toestand van kinderen. Daarna bieden we gericht hulp aan de kinderen en hun families. 
Tegelijkertijd zet Terre des Hommes samen met een lokale partner Borderless NGO nieuwe kindvriendelijke plekken op, daar waar nodig. 

Bijvoorbeeld in de wijk Karantina. In een tent zijn kinderen onder professionele begeleiding van Terre des Hommes aan het tekenen en is er een kringgesprek met kinderen gaande. “We waren aan het eten toen we de explosie hoorden, de elektriciteit viel uit”, vertelt een kind. Een ander: “Mijn moeder raakte gewond aan haar hand door rondvliegend glas, en mijn broer moest hechtingen.” “En ik mis mijn klasgenootjes”, zegt een kind gelaten. Dan begint er opeens een kind hard te huilen. Een ballon knapt en hij schrikt van het geluid, dat hem en de andere aanwezigen meteen terugbrengt naar de verschrikkelijke 4 augustus. 

Opbrengst actie Giro555

De inwoners van Libanon hebben veel hulp nodig. Dankzij heel veel betrokken Nederlanders is er met de actie voor Beiroet van Giro-555 bijna 13 miljoen euro opgehaald! Dat geld besteden de samenwerkende hulporganisaties aan noodhulp voor de bevolking van Beiroet. Van reddingswerk, medische zorg, water en voedsel, tot onderdak en psychosociale zorg.  
Terre des Hommes, een van de elf betrokken organisaties, heeft tot nu toe al meerdere veilige plekken opgezet voor kinderen en zorgt voor bescherming en traumazorg voor kinderen en hun families. Ook gaan we lokale zorgverleners en medewerkers van andere organisaties trainen in traumazorg en bescherming aan kinderen en hun families in noodsituaties.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/kinderen-in-beiroet-krijgen-traumahulp

Kinderen in Beiroet krijgen traumahulp

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV