Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

KiKa reikt Tom Voûte Awards 2021 uit

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)

Dinsdag 16 november 2021 heeft KiKa de Tom Voûte Young Investigator Awards uitgereikt aan twee getalenteerde jonge onderzoekers in de kinderoncologie. 

Negen vooraf geselecteerde kandidaten streden met elkaar om deze prijs door hun onderzoek te presenteren. In de zaal waren de jury en een beperkt publiek aanwezig. De rest van de geïnteresseerden konden het evenement via een livestream volgen. Alle geselecteerde kandidaten hadden vooraf een masterclass presenteren gekregen. Dit was goed terug te zien volgens de jury, die lovend was over het algehele niveau van de presentaties en de onderzoeken zelf. 

Joana Serrano en Lars Custers wisten de jury het meest te overtuigen. Zij waren de winnaars en ontvingen beiden €2.500 die zij mogen besteden aan hun onderzoek of persoonlijke ontwikkeling. Joana liet zien dat het transplanteren van eigen spermastamcellen een veilige optie zou kunnen zijn voor mannen die onvruchtbaar zijn geworden als gevolg van kankerbehandeling op jonge leeftijd.  Lars vond in zijn onderzoek een combinatie van medicijnen die effectief zou kunnen zijn voor rhabdoïde tumoren. 

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van KiKa:

https://www.kika.nl/actueel/tom-voute-awards-2021

KiKa reikt Tom Voûte Awards 2021 uit

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)

Gezondheid en Handicaps

Olympisch Stadion 11, 1076 DE Amsterdam

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV