Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kansen voor unieke zinkflora in het Geuldal

Natuurmonumenten

Maaisel uit België

De bijzondere zinkomstandigheden in de bodem zijn natuurlijk ook in België te vinden, dus is er een grensoverschrijdende samenwerking opgezet. Zo wordt er op de kale grond die na het afgraven van de grasmat overblijft, twee keer in een jaar maaisel van natuurgebieden in België opgebracht. Daarin zitten zaden, bodemschimmels en eitjes van insecten. Zo krijgt de zinkflora in het Nederlandse deel van de Geul een stevige impuls. Na een paar jaar zullen de graslanden weer een gevarieerde begroeiing hebben. Een begroeiing waar het Geuldal ooit beroemd om was.

Uitvoering in het zuidelijke deel van het Geuldal

De plagwerkzaamheden vinden plaats met een kleine graafmachine en vrachtwagens die grond afvoeren. De start van de werkzaamheden is half september. De afronding zal medio oktober zijn. Het kan tijdelijk voor overlast zorgen in en rondom het zuidelijke Geuldal tussen het Bivak-en Kampeercentrum  ‘t Zinkviooltje (hoe toepasselijk)in Epen en Cottessen (Vijlen). Het wandelen langs de Geul blijft mogelijk, er is alleen rekening te houden met wat werkverkeer. Verder worden er informatieborden geplaatst om de werken toe te lichten in het veld.

Extra steun

Met dit project worden de soortenrijke terreinen in het Belgische Plombieres verbonden met de natuur in het Limburgse Geuldal. Vanwege die Europese samenwerking binnen het zogenaamde Life-project ‘Pays Mosan’ heeft zowel Europa als de provincie Limburg bijgedragen en zorgen zij zo mede voor een grotere soortenrijkdom.

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/geuldal/nieuws/kansen-voor-unieke-zinkflora-het-geuldal

Kansen voor unieke zinkflora in het Geuldal

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren

Stationsplein 1, 3818 LE Amersfoort

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV