José van Dijck nieuw lid Raad van Toezicht Rijksmuseum

Van 2015 tot 2018 was zij president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Van Dijck studeerde literatuurwetenschap en Nederlandse Taal & Cultuur aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1992 aan de Universiteit van Californië, San Diego in de Verenigde Staten. Ze was eerder werkzaam bij de Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Maastricht en Universiteit van Amsterdam. Zij volgt mr. Marjan Oudeman op die aftreedt wegens het bereiken van de maximale zittingstermijn van acht jaar.

José van Dijck: Het is een grote eer om samen met de andere leden van de RvT iets bij te mogen dragen aan ons belangrijkste cultureel erfgoed. In het Rijksmuseum komen wetenschap, onderwijs, cultuur en media op een prachtige manier samen en daar wil ik me graag voor inzetten.

Alex Wynaendts, voorzitter Raad van Toezicht: Ik ben zeer verheugd met de benoeming van José van Dijck en heb er alle vertrouwen in dat zij een belangrijke bijdrage zal leveren aan de Raad van Toezicht.

Taco Dibbits, hoofddirecteur: Met José van Dijcks wetenschappelijke kennis en expertise op het gebied van het digitale domein ben ik ervan overtuigd dat zij een waardevolle bijdrage zal leveren aan het verbinden van mensen, kunst en geschiedenis. Ik kijk uit naar de samenwerking.

De overige leden van de Raad zijn: Alex Wynaendts (voorzitter van de Raad; CEO Aegon), Heleen Kersten (vicevoorzitter van de Raad; partner advocatenkantoor Stibbe), Naima Azough (zelfstandig adviseur maatschappelijke vraagstukken), Hans Goedkoop (historicus en presentator televisieprogramma’s), Sir John Leighton (Director-General National Galleries of Scotland) en Chris Vogelzang (CEO Danske Bank).

José van Dijck nieuw lid Raad van Toezicht Rijksmuseum

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV