Joël Voordewind aan de slag bij ZOA

ZOA Nederland

Na 25 jaar in de politiek zet Joël Voordewind zijn loopbaan voort bij noodhulporganisatie ZOA. Het voormalige Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie zal hiermee blijven opkomen voor de meest kwetsbaren, waaronder vluchtelingen wereldwijd. “Eigenlijk zet ik mijn werk voort; nu niet meer vanuit het parlement, maar dichter op de praktijk bij ZOA.”

ZOA

De Nederlandse hulporganisatie ZOA is er voor mensen die wereldwijd worden getroffen door een acute crisis, zoals gewapend geweld of een natuurramp. Na een ramp blijft ZOA voor de wederopbouw. Voordewind: “ZOA is uniek in Nederland: wereldwijd actief in de moeilijkste crisisgebieden, gedreven vanuit een diepe christelijke overtuiging. Dat sluit goed aan bij mijn blijvende inzet om op te komen voor de meest kwetsbaren. Bij ZOA hoop ik iets te kunnen doen voor vluchtelingen die alles kwijt zijn geraakt.”

Nood

Met de komst van Joël Voordewind wil ZOA meer en gerichter aandacht vragen voor de nood in de wereld. “Joël heeft een indrukwekkende staat van dienst en een interessant netwerk in de politiek, de sector en de media”, zegt ZOA-directeur Chris Lukkien. “Er is verschrikkelijk veel nood in de wereld. Zo groeit het aantal vluchtelingen nog ieder jaar. Daar moeten we aandacht voor blijven vragen. Daar kan Joël een belangrijke rol in spelen.” 

Voordewind zal zich voor twee dagen in de week aan ZOA verbinden als Speciaal Ambassadeur. In die functie zal hij ook zelf naar crisisgebieden afreizen en daarover rapporteren.

Ontwikkelingssamenwerking

Voordewind (56) onderscheidde zich de afgelopen 15 jaar als buitenlandwoordvoerder in de Tweede Kamer door zijn onvermoeibare inzet voor ontwikkelingssamenwerking. Zo kwam mede op zijn aandringen de Dutch Relief Alliance (DRA) tot stand. Daarin werken Nederlandse hulporganisaties met steun van de Nederlandse overheid samen om te helpen in crisisgebieden.

Joël Voordewind aan de slag bij ZOA

ZOA Nederland

Ontwikkelingshulp

Sleutelbloemstraat 45, Apeldoorn, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV