Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Irak: de drie dingen die we doen tegen corona

Wereldwijd strijden onze teams tegen corona. In de afgelopen weken vroegen we daarvoor steun, en kregen die massaal. Dankzij mensen zoals jij kunnen wij direct in actie komen en de zorg bieden waar nodig. Zoals in Irak.

Uitdelen van noodhulppakketten
Vanwege corona zijn ontheemdenkampen in de provincie Dohuk sinds maart 2020 afgesloten, waardoor veel gezinnen geen toegang meer hebben tot lokale markten en basisvoorzieningen. Met steun van Stichting Vluchteling deelt onze partner Yazda daarom bijna 400 voedsel- en hygiënepakketten uit, waarvan ongeveer 1500 mensen profiteren.

De afsluiting en opgelegde sociale afstand is een extra uitdaging voor de mensen in de opvangkampen. Het is van cruciaal belang om contact te kunnen opnemen met dierbaren en de gezondheidsdiensten van Yazda. Daarom zit in elk pakket belkrediet om ervoor te zorgen dat de communicatie open blijft in deze onzekere tijden.

Medische zorg in afgelegen gebieden
In afgelegen berggebieden in Sinjar geven de mobiele medische klinieken van Yazda medische zorg. Het personeel meet de temperatuur van hun patiënt en informeert hen over de symptomen en de mogelijke risico’s van het virus. Het doel is het bewustzijn van de gemeenschap te vergroten en de verspreiding van het virus in te dammen.

Trainen zorgpersoneel
We trainen het ziekenhuispersoneel in infectiepreventie en in het opvangen van coronapatiënten. We zorgen voor medische apparatuur en beschermende kleding in drie klinieken. En we richten een speciale isolatie-afdeling in.

Coronahulp in meer dan 14 landen in volle gang
Samen met onze lokale en internationale partners doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare vluchtelingen en ontheemden de medische zorg krijgen die zij nodig hebben. Iedere dag bekijken we waar en op wat voor manier we kunnen helpen. Onze teams werken op dit moment in 14 landen aan het bestrijden van het coronavirus.

Irak: de drie dingen die we doen tegen corona

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV