Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Inge de Bruijn nieuwe ambassadeur Stichting Het Vergeten Kind

Het vergeten kind

Olympisch Zwemkampioene put uit eigen ervaring om kwetsbare kinderen te helpen

Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn is de kersverse nieuwe ambassadeur voor Stichting Het Vergeten Kind. Inge weet als geen ander waarom kwetsbare kinderen hulp en oprechte aandacht nodig hebben. In haar jeugd heeft ze met haar moeder, broertje en zusjes in een Blijf Van Mijn Lijf-huis gewoond. Als ervaringsdeskundige kan zij vanuit eigen ervaring en nare herinneringen praten en zich goed verplaatsen in de situatie van vergeten kinderen. Zaterdag 12 juni zal Inge voor het eerst in actie komen voor de Stichting tijdens de start van de Heppie Tour in Avonturenpark Hellendoorn. Met de Heppie Tour gaat Het Vergeten Kind de komende maanden langs verschillende pretparken, dierentuinen en kindermusea om kinderen en hun ouders of verzorgers te trakteren op een hele fijne en vooral hoognodige zorgeloze dag. 

Strijden dat zoveel mogelijk kinderen zich geliefd en veilig voelen

“Er zijn drie dingen heel belangrijk voor een kind en dat zijn liefde, veiligheid en structuur. Bij ons thuis was er sprake van huiselijk geweld. Gelukkig koos mijn moeder voor het geluk van haar kinderen en haarzelf en zijn we destijds gevlucht naar een Blijf Van Mijn Lijf-huis. Als ambassadeur van Het Vergeten Kind wil ik ervoor strijden dat zoveel mogelijk kinderen zich geliefd en veilig voelen,” aldus Inge de Bruijn.

Blijf Van Mijn Lijf-huis

Inge heeft een bewogen kindertijd gehad. Het was thuis niet veilig. Ze was acht toen ze met haar moeder, tweelingzusje, oudere zus en jongere broer naar een Blijf Van Mijn Lijfhuis* zijn gevlucht. Ze is heel erg trots op haar moeder: “Mijn moeder verdient een standbeeld. In haar eentje heeft ze vier kinderen opgevoed. Geef nooit op, was haar credo.” In de jaren voor haar grootste successen heeft Inge vaak aan deze woorden van haar moeder gedacht. Vooral op momenten dat ze er even doorheen zat. Haar moeder’s vertrouwen en woorden gaven haar kracht en het geloof dat ze de wereld aan kon. Dat gevoel wil Inge nu als ambassadeur van Het Vergeten Kind geven aan kwetsbare kinderen bij wie het thuis niet veilig en fijn is. De stichting is enorm trots dat Inge de nieuwe ambassadeur wordt. Haar eerste wapenfeit bij de stichting is het begeleiden van kwetsbare kinderen bij het dagje ‘Heppie Tour’ in Avonturenpark Hellendoorn. 

Heppie Tour: kinderactiviteiten kunnen eindelijk weer opgestart worden

Nu de coronamaatregelen minder streng zijn, kan Het Vergeten Kind weer starten met de kinderactiviteiten. Met de Heppie Tour gaat Het Vergeten Kind de komende maanden langs verschillende pretparken, dierentuinen en kindermusea door het hele land. In totaal verwacht de stichting over het jaar 2021 4.500 kinderen en hun ouders of verzorgers te trakteren op een hele fijne dag. Een dag waarop nare herinneringen plaatsmaken voor geluksmomenten met een glimlach. Dit is zo ongelofelijk belangrijk voor kinderen die in hun jonge leventje al veel te veel nare ervaringen hebben meegemaakt. 

Dit bericht is afkomstig van de website van Het Vergeten Kind:

https://www.hetvergetenkind.nl/actueel/174/inge-de-bruijn-nieuwe-ambassadeur-stichting-het-vergeten-kind

Inge de Bruijn nieuwe ambassadeur Stichting Het Vergeten Kind

Het vergeten kind

Kinderen en kansen

Stichting Het Vergeten Kind, Joseph Haydnlaan, Utrecht, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV