In kleine stappen leren op jezelf wonen

Training

Jongeren zoals Stefano (19) worden niet alleen getraind in praktische vaardigheden zoals wassen, koken, schoonmaken maar ook in sociale vaardigheden. “Op woonzorgpark Het Westerhonk doen we boodschappen bij de Spar, waar alles is ingericht op cliënten. In het dorp fietsen we vaak even naar Hoogvliet. Zij leren hoe je boodschappen doet in zo’n grote winkel. Dus wat doe je als je wordt aangesproken door iemand of hoe reken je af bij de kassière,” vervolgt Susanne.

Woonwijk

“We hebben bewust gekozen voor een huis in een woonwijk. Ze kunnen bijvoorbeeld naar een huisarts in de buurt in plaats van de AVG-arts op Het Westerhonk.” Door hun ontwikkeling in een ‘normale’ setting, kunnen zij de aangeleerde vaardigheden ook gemakkelijker toepassen. De begeleiding in deze woning duurt minimaal zes maanden tot maximaal twee jaar. “Daarna groeien zij door naar de trainingswoning,” besluit Susanne, “er is dus een betere opbouw in kleinere stappen. Zo bouwen de jongeren meer succeservaringen op. Dat is echt super om te zien!”

Kamer vrij

Wil jij zoals Stefano leren om op jezelf te wonen? Of ken je iemand? Leuk, want er zijn nog een paar kamers vrij. Bel 088 – 036 40 30 of mail klantcontact.monster@sheerenloo.nl

In kleine stappen leren op jezelf wonen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV