Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

IFAW steunt EarthToday: Innovatief en doelgericht initiatief om 50% van onze planeet te beschermen in 2025

IFAW

International Fund for Animal Welfare (IFAW) maakt met trots bekend dat samenwerkingspartner EarthToday vandaag officieel gelanceerd is. En niet voor niets op Earth Day, de internationale Dag van de Aarde! EarthToday is een grootschalig initiatief om de aarde meter voor meter te gaan beschermen. Het initiatief helpt om essentiële leefgebieden van wilde dieren te beschermen. Met de wereldwijde campagne wil EarthToday in 2050 50% van onze planeet beschermd hebben om zo de biodiversiteit te behouden en onze aarde leefbaar achter te laten voor volgende generaties. Het doel nu voor de eerste maand is om 1 miljoen m² natuur te beschermen. Om deze ambitieuze doelstelling te bereiken, wordt samengewerkt met een grote groep influencers die campagne gaan voeren voor de aarde waaronder oud-staatsman en schrijver Jan Terlouw, mede-initiatiefnemer Winston Gerschtanowitz, Humberto Tan, John Ewbank, Lauren Verster, rapper Twan van Steenhoven (The Opposites) en rapper Dio.

Vanaf vandaag kan iedereen, zowel consumenten als bedrijven, unieke vierkante meters natuur beschermen voor slechts €1,20 per m². Iedereen die een m² natuur beschermt, ontvangt ook een certificaat van aandeel in EarthToday. Op deze wijze wordt eigenaarschap en verantwoordelijkheid gedeeld. Het geld dat EarthToday inzamelt, wordt vervolgens weer in de NGO’s geïnvesteerd, waaronder IFAW, zodat zij het belangrijke werk kunnen voortzetten met het beschermen van natuur en dieren.

IFAW is de samenwerking aangegaan om een grotere bewustwording te creëren voor de problemen die onze planeet bedreigen. EarthToday.com fungeert ook als een ‘nieuwsportal over de Aarde’. De content biedt niet alleen context maar geeft iedereen die een m² beschermt de mogeijkheid om ook informatie te delen en daarmee anderen te inspireren.

Rikkert Reijnen, Adviseur Natuurbescherming van IFAW: “Het EarthToday concept is uniek en zeer nodig. IFAW’s samenwerking met EarthToday valt op een kritisch moment voor de mensheid. Klimaatverandering, pandemieën en verlies van biodiversiteit bedreigen de manier waarop we leven. We moeten een einde maken aan de verwoestende bosbranden, overstromingen en droogtes die overal ter wereld toenemen. We moeten de volgende spillover van een virus als COVID-19 voorkomen. En we kunnen niet wegkijken terwijl er talloze diersoorten uitsterven. De beste manier om deze door de mens veroorzaakte rampen onmiddellijk te voorkomen, is door de resterende plaatsen te beschermen waarvan wilde dieren en miljoenen mensen afhankelijk zijn. IFAW werkt hard om tientallen landschappen in Afrika en Azië te beschermen. EarthToday geeft ons allen de mogelijkheid om onze impact te versnellen. Samen dragen we bij aan een betere toekomst voor dieren, mensen en onze leefomgeving.”

Op de EarthToday-nieuwsportal vinden bezoekers door IFAW samengestelde verhalen, interviews, foto’s en video’s van onze wereldwijde projecten op het gebied van de preventie van wildlifecrime, landschapsbehoud, het redden van wilde dieren en oceaanonderzoek.

Bezoekers, zowel consumenten als bedrijven, kunnen bijdragen aan de bescherming van hun eigen vierkante meter in het ‘Kitenden Corridor’-project in Kenia van IFAW. Zo zorgen we dat dieren en mensen de kans krijgen om samen in balans te leven. Bijvoorbeeld door veiligere huisvesting te bieden aan de rangers die wilde dieren in de OOGR beschermen. Of door lokale Masai-vrouwen te empoweren, zoals met het inspirerende Team Lioness.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van IFAW:

https://www.ifaw.org/nl/press-releases/samenwerking-earthtoday-ifaw

IFAW steunt EarthToday: Innovatief en doelgericht initiatief om 50% van onze planeet te beschermen in 2025

IFAW

Natuur, Milieu en Dieren

Javastraat 56, 2585 AR Den Haag, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV