Hulp nodig voor kinderen en families in Beiroet

Terre des Hommes

Talloze kinderen en hun families zijn dinsdag 4 augustus direct geraakt door de extreme ontploffing in het havengebied van de stad. Hele woonwijken in de wijde omgeving zijn verwoest. Onder de doden, duizenden gewonden en vermisten zijn ook kinderen en hun ouders. Gezinnen die de explosie hebben overleefd, zijn vaak hun veilige thuis en school kwijtgeraakt. Hulp is hard nodig om deze ramp te boven te komen. 

Apocalyptische ramp

“Gebouwen zijn ingestort, huizen, ziekenhuizen, winkels en restaurants zijn verwoest, of ramen en gevels zijn weggeslagen door de ontploffingen.
Ons eigen kantoor, op 10 kilometer afstand van de explosie, is licht beschadigd. Net als de woningen van een aantal medewerkers. Gelukkig is niemand gewond geraakt”, vertelt Luca Ricciardi van het lokale Terre des Hommes-team. 

Solidair met slachtoffers

“We moeten nu echt met z’n allen solidair zijn en zo snel mogelijk hulp bieden. Heel veel gezinnen hebben geen huis meer. Het is mooi om te zien dat vreemden die nog wel een huis hebben, hulp bieden, maar dat is niet voldoende voor de langere termijn.”, zegt Luca Ricciardi, “Samen met andere hulporganisaties bundelen we onze krachten om effectief hulp te bieden. En we roepen iedereen op om solidair te zijn met de inwoners van Beiroet en ons werk te steunen.” 

Geef voor hulp

Momenteel inventariseren we waar we hulp kunnen bieden voor de getroffen kinderen en hun families. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de meest kwetsbare kinderen en hun families deze vreselijke ramp te boven komen. Geef voor hulp aan kwetsbare kinderen en hun families in Beiroet. Doneer nu!

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/hulp-nodig-voor-kinderen-en-families-in-beiroet

Hulp nodig voor kinderen en families in Beiroet

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV