Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Huisarts kan corona- en hartklachten moeilijk onderscheiden

Nederlandse Hartstichting

Persoonlijk risico

Het nieuwe onderzoek moet hart- en vaatpatiënten meer zicht geven op hun persoonlijke risico op complicaties door het coronavirus. Bekend is al dat de groep meer risico loopt, maar over individuele verschillen ontbreekt nog veel belangrijke informatie. “Veel hart- en vaatpatiënten leven met grote zorgen en vragen, waar wij als huisartsen nog geen goed antwoord op hebben”, zegt Rutten. “Daarom zijn we dit nieuwe onderzoek begonnen. We moeten snel weten hoe wij als huisartsen hart- en vaatpatiënten met corona het beste kunnen behandelen.”

Herstel na ziekenhuisopname

De wetenschappers gaan ook onderzoeken hoe het verder gaat met de groeiende groep mensen die na ziekenhuisopname voor een ernstige corona-infectie weer thuis zijn. Lopen zij op de lange termijn een hoog risico op complicaties, zoals een hartinfarct of beroerte? De onderzoekers kijken naar de effecten op lange termijn en willen dat (huis)artsen weten wat ze moeten doen.

Landelijke samenwerking, gesteund door de Hartstichting

Het onderzoek is een van de drie landelijke onderzoeken naar hart- en vaatpatiënten en COVID-19, die worden gesteund door de Hartstichting en de Dutch CardioVascular Alliance. Daarin hebben vijftien onderzoeks- en zorgorganisaties hun krachten gebundeld. Ze werken samen om oplossingen voor hart- en vaatziekten te versnellen. De samenwerking heeft onder meer een landelijk register opgeleverd waarin ziekenhuizen de gegevens van hart- en vaatpatiënten met COVID-19 registreren. Het onderzoek van de huisartsen maakt ook van dit register gebruik.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de Hartstichting:

https://actueel.hartstichting.nl/huisarts-kan-corona--en-hartklachten-moeilijk-onderscheiden/

Huisarts kan corona- en hartklachten moeilijk onderscheiden

Nederlandse Hartstichting

Gezondheid en Handicaps

Prinses Catharina-Amaliastraat 10 2496 XD Den Haag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV