Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Hooggerechtshof Malawi verklaart doodstraf ongrondwettelijk

Amnesty International

Amnesty International is verheugd dat het Hooggerechtshof in Malawi de doodstraf ongrondwettelijk heeft verklaard.

‘We verwelkomen de uitspraak van het Hooggerechtshof. Dit is een cruciale overwinning op de doodstraf en versterkt het recht op leven in het land’, zegt Deprose Muchena van Amnesty International.

Ultiem wrede straf

De doodstraf is de ultiem wrede, onmenselijke en onterende straf en zou nooit opgelegd mogen worden. De doodstraf is een schending van het recht op leven en van het recht op een leven vrij van marteling.

Hoewel het nieuws uit Malawi positief is, blijft de doodstraf van kracht in de meeste landen in Afrika ten zuiden van de Sahara. Regeringen moeten maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat alle landen in de regio de doodstraf afschaffen.

Wereldwijde campagne tegen de doodstraf

‘Het wordt tijd dat de doodstraf tot de geschiedenis behoort. Met partners over de hele wereld zal Amnesty International haar wereldwijde campagne tegen de doodstraf voortzetten totdat deze overal volledig wordt afgeschaft’, zegt Muchena.

Amnesty zet zich sinds 1977 in voor afschaffing van de doodstraf. Toen voerden slechts zestien landen geen executies meer uit. Nu hebben 144 landen de doodstraf in de praktijk afgeschaft, bijna twee derde van alle landen ter wereld.

Dit artikel is afkomstig van de website van Amnesty International:

https://www.amnesty.nl/actueel/hooggerechtshof-malawi-verklaart-doodstraf-ongrondwettelijk

Hooggerechtshof Malawi verklaart doodstraf ongrondwettelijk

Amnesty International

Mensenrechten

Amnesty International Nederland, Keizersgracht, Amsterdam, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV