Het Rijksmuseum online Programma 2020

Rijksmuseum.nl

Rijksstudio

Met Rijksstudio kan iedereen, waar ter wereld, bijna 700.000 objecten uit de collectie van het Rijksmuseum gratis én op hoge resolutie bekijken, downloaden, verzamelen en delen.

Ter inspiratie: Bekijk de Rijksstudio verzamelingen van Mattie Boom, conservator fotografie

Rijksstudio is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Rijks Stories

Volg de verhalen van het Rijksmuseum, waaronder video’s van de conservatoren, exclusieve kijkjes achter de schermen en de blog 10 dingen… Wat zijn bijvoorbeeld de 10 essentiële dingen die je moet weten over De Nachtwacht?

Operatie Nachtwacht

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Operatie Nachtwacht. Op de webpagina van Operatie Nachtwacht leggen experts uit wat voor onderzoek zij doen naar Rembrandts beroemdste werk in video’s en artikelen en kun je meer te weten komen over waarom De Nachtwacht nu eigenlijk het beroemdste werk van Rembrandt is.

AkzoNobel is hoofdpartner van Operatie Nachtwacht.

Beleef de Nachtwacht

Samen met de NTR heeft het Rijksmuseum een interactieve rondleiding over De Nachtwacht ontwikkeld. In tientallen verhalen ontdek je wat De Nachtwacht zo bijzonder maakt. In de Nederlandse versie van de tour leidt acteur Nasrdin Dchar je door het schilderij. Presentator Ikenna Azuike vertelt de verhalen in de Engelse versie. En speciaal voor kinderen is er de Klokhuis-tour, ingesproken door Klokhuispresentatrice Sosha Duysker.

Social Media

socialOp de social kanalen van het Rijksmuseum nemen we de volgers mee op een virtuele tour langs bekende en onbekende werken uit de collectie en krijgen zij een kijkje achter de schermen.

Instagram

Twitter

Facebook

Pinterest

Sleutels van het Rijks

Het Rijksmuseum lanceerde in 2019 ‘Sleutels van het Rijks’, een live programma op Instagram. Hierin krijgen bekende Nederlanders na sluitingstijd de sleutels van het Rijksmuseum. Met o.a. Eric Corton, Janny van der Heijden en Tim Hofman.

RijksCreative

Op het YouTube kanaal RijksCreative leggen de docenten van de Teekenschool in korte tutorials technieken van de grote meesters uit, waarna de kijker zelf een eigen meesterwerk kan maken. Er zijn inmiddels drie seizoenen en in elk seizoen wordt ingegaan op andere stromingen en technieken. Zo is er een serie afleveringen over Rembrandt, een serie over aquarel en inkt, en een serie waarin wordt ingegaan op kunst door de eeuwen heen.

RijksTube

Op het YouTube kanaal RijkTube staan korte video’s waarin vanuit de kunst wordt gekeken naar hedendaagse popcultuur. Zo worden er bijvoorbeeld verbanden gelegd tussen De Nachtwacht en de poster van Avengers: Infinity War, en tussen memes en 17de-eeuwse Nederlandse schilderijen.

appDe Rijksmuseum app biedt multimediatours, Rijksstudio en meer onder één knop. Scroll en swipe door de kunstwerken en zoom in tot de kleinste details. Gebruikers kunnen zelf Rijksstudio-verzamelingen maken van hun favoriete werken.

De Rijks app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play.

De Rijks app is dankzij de steun van hoofdsponsor KPN tot stand gekomen.

podcastIn de podcast In het Rijks vertellen conservatoren, experts en kunstenaars verhalen over kunstwerken en hun makers. In de nieuwste aflevering Caravaggio-Bernini gaan schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en conservator en samensteller van de tentoonstelling Frits Scholten in gesprek over het bruisende Rome aan het begin van de 17de eeuw.

In het Rijks is te beluisteren via de bekende podcast apps als Spotify, Stitcher en Apple Podcast.

Overzicht afleveringen

  • Caravaggio-Bernini met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en conservator Frits Scholten
  • Koninklijke schat (de gouden beker van Paulus van Vianen) met conservator Dirk Jan Biemond
  • Rembrandt in vier afleveringen met journalist en presentator Annechien Steenhuizen, kunstkenner Jaap Godrie, conservator Erik Hinterding, hoofd schilder- en beeldhouwkunst Pieter Roelofs en restaurator Susan Smelt
  • Rembrandt-Velázquez met hoofd Beeldende kunst Gregor Weber en kunstkenner Jaap Godrie
  • Night Watching met fotograaf Rineke Dijkstra en Hadassah de Boer
  • Het oeuvre van Erwin Olaf, met journalist Janine Abbring en fotograaf Erwin Olaf
  • Iedereen Fotografeert met conservator Mattie Boom en theater- en televisiemaker en schrijver Wilfried de Jong
  • Document Nederland met schrijver en journalist Henk van Straten en fotograaf Stacii Samidin
  • KWAB met journalist Janine Abbring en conservator Reinier van Baarsen
  • Junior Fellows – een serie waarin vier jongeren in gesprek gaan over de onderwerpen waarover zij een profielwerkstuk schreven.

Het Rijksmuseum online Programma 2020

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV