Hersenstichting wijst informateurs kabinet op nodige investeringen

Hersenstichting Nederland

De ambities van Hoofdzaken, een initiatief van onder andere de Hersenstichting en MIND, zijn duidelijk. Om in het jaar 2040 mensen met een hersen- en/of psychische aandoening vijf jaar langer in goede gezondheid te laten leven, moeten we nú investeren. 

Als we niets doen, zal het aantal Nederlanders met een hersen- en/of psychische aandoening en hun ziektelast de komende jaren fors toenemen. Om Hoofdzaken te realiseren, is de komende tien jaar een geschatte investering van 250 miljoen euro nodig. MIND en de Hersenstichting hebben daarom de informateurs van het nieuw te vormen kabinet een brief gestuurd. In deze brief verzoeken we deze investering in Hoofdzaken te agenderen tijdens de formatie van het nieuwe kabinet. 

Niets doen is geen optie 

Naast de hoge draaglast en lijdensdruk voor zowel mensen met een hersenaandoening als hun naasten, is ook de draaglast voor de samenleving hoog. Hoge kosten door intensieve zorg en begeleiding gecombineerd met de gemiste arbeidsproductiviteit van patiënt en mantelzorgers. Alleen de zorgkosten bedragen momenteel al 25 miljard euro per jaar. Het nieuw te vormen kabinet moet investeren in meer kennis en innovatie om hersen- en psychische aandoeningen beter te begrijpen, voorkomen, behandelen en zo mogelijk genezen. Om zo op de lange termijn de kosten te beperken. 

Lees hier de brief die MIND en de Hersenstichting namens Hoofzaken op 14 oktober 2021 naar de informateurs stuurden.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de Hersenstichting:

https://www.hersenstichting.nl/nieuws/hersenstichting-wijst-informateurs-kabinet-op-nodige-investeringen/

Hersenstichting wijst informateurs kabinet op nodige investeringen

Hersenstichting Nederland

Gezondheid en Handicaps

Maanweg 174 2516 AB Den Haag

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV