WO=MEN Dutch Gender Platform

Het doel van WO=MEN

WO=MEN, Dutch Gender Platform is een vereniging waarin we met een steeds groter groeiende unieke samenstelling van organisaties en individuen de ongelijke (machts)verhoudingen tussen vrouwen en mannen wereldwijd op de kaart zetten. (Machts)ongelijkheid op het gebied van gender is zowel een schending van de mensenrechten als een belemmering voor duurzame ontwikkeling.

Onze missie is een rechtvaardige wereld waarin geen plaats is voor genderongelijkheid en discriminatie van vrouwen en minderheden.

Hoe WO=MEN werkt

  • WO=MEN verbindt, coördineert en ondersteunt institutionele en individuele leden
  • WO=MEN monitort in de rol van waakhond, advocaat en diplomaat het inter- en nationale beleid
  • WO=MEN agendeert belangrijke onderwerpen op de politieke inter- en nationale agenda
  • WO=MEN deelt gerichte kennis en informeert rondom de thema’s Gender, Vrede en Veiligheid en Duurzame Economische Ontwikkeling
  • WO=MEN legt actief stereotypering in genderrollen bloot.

De kracht van WO=MEN

WO=MEN, het grootste gender netwerk in Europa, zet zich al tien jaar in voor zowel een sterk en onafhankelijk genderbeleid binnen het Nederlandse buitenland beleid, als voor de noodzakelijke aandacht voor gender mainstreaming op andere beleidsterreinen. Door de brede samenstelling is WO=MEN beter geïnformeerd en kan als netwerk beter en efficiënter invloed uitoefenen op de besluitvorming dan ‘stand-alone’ organisaties.

WO=MEN heeft een uniek en divers netwerk van individuele leden en organisaties zoals: bedrijven, ondernemers en ZZP’ers, organisaties voor internationale samenwerking (NGO’s), militairen, politie, vrouwenrechtenorganisaties en -activisten, diaspora- en migranten-organisaties, mannenorganisaties en -bewegingen, kennisinstituten, academici en studenten, vakbonden, media en opiniemakers. Individuele leden zijn jong en oud, van diverse culturele achtergrond, mannen en vrouwen.

Meer weten over WO=MEN Dutch Gender Platform:

WO=MEN Dutch Gender Platform

Korte Poten 9B, 2511 EB, Den Haag

Vacatures van WO=MEN Dutch Gender Platform

Nieuwsberichten van WO=MEN Dutch Gender Platform

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV